Međunarodna udruženja novinara pozvale bezbednosne službe na nultu toleranciju prema nasilju nad novinarima

Bezbednosne službe pozvane su da na protestima imaju nultu toleranciju prema nasilju, pružajući zaštitu svim novinarima, uključujući i osoblje televizije Pink, kao i novinare koji izveštavaju sa demonstracija

  • 0

Nakon najavljenih protesta ispred zgrade TV Pink, Međunarodna i Evropska federacija novinara (IFJ i EFJ) priključili su se svojim članicama UNS, NUNS i SINOS i pozvali su demonstranate da se uzdrže od nasilja nad novinarima, a zainteresovane strane da osiguraju bezbednost novinara i zaštitu imovine medija.

Bezbednosne službe pozvane su da na protestima imaju nultu toleranciju prema nasilju, pružajući zaštitu svim novinarima, uključujući i osoblje televizije Pink, kao i novinare koji izveštavaju sa demonstracija.

U saopštenju se navodi da su protesti, pretnje i napadi na srpske medije alarmantno u porastu i podseća da je 16. marta deo demonstranata upao u kancelarije RTS, kai da se televizija N1 suočava sa kampanjom pritisaka i pretnji državnih zvaničnika.

Naglašava se da su IFJ i EFJ upoznati sa izveštajima o uznemiravanju i pretnjama i drugim srpskim medijima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA