≫ 

"Večernje novosti" ponovo u rukama države

Stečaj „Novosti" obustavljen je u januaru 2018. godine, kada je Privredni sud u Beogradu doneo rešenje o usvajanju UPPR

  • 0

Za 7. maj Skupština kompanije „Novosti" zakazala je sednicu na kojoj treba da se donese odluka da umesto biznismena Milana Beka, štamparija „Borba" postane njen većinski vlasnik, objavilo je Udruženje novinara Srbije, a prenosi Danas.

Skupština takođe treba da odluči o istovremenom smanjenju i povećanju osnovnog kapitala. a to mora biti u skladu sa odredbama usvojenog Unapred pripremljenog pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), navodi UNS.

Kako se dalje navodi akcije „Novosti" zbog negativnog kapitala, zbog većih obaveza od vrednosti imovine društva, biti snižena za sve vlasnike, a štamparija „Borba" koja je u većinskom državnom vlasništvu, na osnovu potraživanja koja su oko milijardu dinara, postaće većinski vlasnik kompanije Novosti!

Trenutno je većinski vlasnik Beko sa više od 60 odsto, Republika Srbija sa oko 30 odsto, PIO fond sa oko sedam i fizička lica sa manje od procenta.

Kako piše UNS ukupni dugovi „Novosti" prema 263 poverioca sa kamatama su oko 1,5 milijardi dinara, a najvećim poveriocima dug će biti vraćen u 120 mesečnih rata. Početak otplate biće odloženo za dve godine, bez kamate i valutne klauzule.

Stečaj „Novosti" obustavljen je u januaru 2018. godine, kada je Privredni sud u Beogradu doneo rešenje o usvajanju UPPR.

(Telegraf.rs / Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA