NECENZURISANO!!! ZNATE LI ŠTA JEDETE? Posle ovoga više nikada nećete probati viršle i paštetu! (VIDEO)

Princip kod izrade viršli i pašteta je veoma sličan tako da većina proizvođača sve iznutrice, kožu, nokte, papke, creva, žile, salo, masnoće, kosti, ligamente, i sve ono manje kvalitetno meso životinja, fino samelje do neprepoznavanja, doda povrće, soju i začine, i upakuje to kao ukusnu namirnicu zvanu pašteta i viršla

  • 58

Iako spadaju među najukusnije proizvode, paštete, mesni namazi, viršle i ostali oblici suhomesnatih proizvoda spadaju među najgore proizvode koji možemo sebi priuštiti! Svi oni koji se bave ishranom ih nikako ne preporučuju, a načinu i konkretni sastojci koji se koriste za izradu ovih delikatesa su najčešće poslovna tajna.

Ipak, zahvaljujući društvenim mrežama na internetu i retkim svedočenjima zaposlenih u klanicama, može se doći do nekih informacija koje otkrivaju činjenice koje većinu konzumenata viršli šokira i dobro se zapitaju da li će ubuduće kupovati ove proizvode.

Printskrin: Youtube

Princip kod izrade viršli i pašteta je veoma sličan tako da većina proizvođača sve iznutrice, kožu, nokte, papke, creva, žile, salo, masnoće, kosti, ligamente, i sve ono manje kvalitetno meso životinja, fino samelje do neprepoznavanja, doda povrće, soju i začine, plus konzervanse i stabilizatore, i upakuje to kao ukusnu namirnicu zvanu pašteta i viršla.

U ogromnim metalnim kadama tone svinjskih ostataka mešaju se sa roze premazom koji se formira kad se pileći trupovi procede kroz metalne rešetke i poliju vodom. U mešavinu se dodaju praškasti konzervansi, arome i crvena boja, ona se potopi u vodu, pa se sipa u plastične cevi da bi se skuvala i upakovala. U sve to se dodaju i veštački aditivi, arome i boje, kako bi viršle  i pašteta dobile boju i ukus.

Printskrin: Youtube

Ali, ni tu nije kraj, jer se pored svega ovoga u viršle za finalni izgled i ukus dodaje i skrob. U većini slučajeva radi se o krompirovom skrobu, brašnu ili izmrvljenom dvopeku koji je izmešan sa solju. Skrob daje veću zapreminu viršli, vezuje sastojke i čini da mehanički obrađeno meso i svinjski ostaci budu ukusniji. Zbog toga i viršle nakon kuvanja postaju dvaput veće.

Zbog svega ovoga nutricionisti upozoravaju da ovakve namirnice treba zaobilaziti prilikom svakodnevne ishrane. Iako su veoma izazovne i ukusne, potrudite se da ih jedete što manje.

Printskrin: Youtube

U prilog tome pogledajte jedan od retkih video klipova na kojima se vidi način na koji se pravi smesa za paštete i viršle. Pošto većina proizvođača i kada prikazuje proizvodnju, izbegava da prikaže sam proces, već se fokusiraju na zapakovani proizvod, pogledajte ovaj uznemiravajući video koji prati sve faze proizvodnje pomenutih namirnica.

UPOZORENJE: UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO KLIP:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    3. februar 2014 | 00:02

    Pa-steta da se baci

  • mesni narezak

    3. februar 2014 | 07:25

    A sta tu nije zdravo sto je zdravije u ostalim govnima koje ste uvezli??!da vam nije mozda ono voce u tempu i ideji zdravo?!!!sreca pa sam seljak i pojaanicu vam pojasnim neke stvari.Sve sastojke koje ste napisali se koriste i u nasem domacinstvu: Pihtije; u njih spadaju isto koske i koza i pojedine iznutrice...onda svargla pa cvarci se prave od mast....pa sprza.. i ostala jela ..da nece mozda nutelacionista da mi napravi skembice od humusa i od plavog patlidzana....KOSKA JE GLAVNI SADRZAJ PASULJA KUPUSA I OSTALIH KUVANIH JELA....ne mislim na vegete i vegane...oni neka pasu travu dole kod morave.....NARODE SAMO KRKAJTE ....Sta god pokrkate sve nam je otrov tako da nam pasteta nece toliko skoditi koliko ove jagode velicine komad ki zec!!!!!

  • Miki

    3. februar 2014 | 00:07

    Da se ne baci. Kome se svidja jede , kome se ne svidja ne jede i cao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA