Blago vraćeno u Titov sef

- Ništa sa spiska ne nedostaje, čak smo našli dve-tri stvari više. Sada je sve na ostavinskom sudu. Koga on bude imenovao za naslednika, i kada to postane pravosnažno, taj će dragocenosti moći da preuzme - rekao je Oliver Antić

  • 9

Komisija koju je formirao predsednik Srbije za otvaranje depozita 555 u NBS, poznatijeg kao Titov sef, završila je posao i nađene dragocenosti vraćene su u sef.

- Konsultovali smo se sa sudom, koji je rekao da nema uslova da čuva stvari, pa su one iz bezbednosnih razloga vraćene u depozit. Sa njih je skinuta oznaka državne tajne. Ništa sa spiska ne nedostaje, čak smo našli dve-tri stvari više. Sada je sve na ostavinskom sudu. Koga on bude imenovao za naslednika, i kada to postane pravosnažno, taj će dragocenosti moći da preuzme - kaže za "Novosti" predsednik Komisije Oliver Antić.

Većina nađenih stvari ima grb ili monogram Karađorđevića, što je potvrdio i sudski veštak. Među nađenim blagom ima dosta toga sa monogramom kraljice Marije, zatim orden njenog oca, rumunskog kralja, kao i medalje oba kralja Petra i Aleksandra, a većina stvari je iz perioda između dva svetska rata.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alexa

    29. novembar 2013 | 00:27

    Moze da prica ko sta hoce, svaka cast Titu a i Ravnogorcima ali po meni ako stvari, ordenje imaju grb zig zna se kome onda pripadaju trebalo bi vratiti pravim vlasnicima, za njih bi to trebalo biti pravo bogatstvo ali ne u materijalnom smislu pogotovo ordenje Kralja Petra

  • Milan

    28. novembar 2013 | 22:40

    Bilo je i viska? Od viska glava ne boli? Kako je moguce da se u popisima ovakvih stvari ( jednom u 200 godina ) pojavljuje visak?

  • Hajduk

    29. novembar 2013 | 00:14

    To je pokradeno od naroda ,pa treba da bude vraceno narodu.Copa treba da se izbaci iz Beograda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA