Vuk Drašković tuži šefa BIA

Lider SPO podneće krivičnu prijavu protiv Saše Vukadinovića jer službenike DB-a nije oslobodio čuvanja službene tajne

  • 1

Vuk Drašković će podneti krivičnu prijavu protiv direktora BIA Saše Vukadinovića zato što nije oslobodio službenike Državne bezbednosti čuvanja službene tajne.

"On će pred sudom morati da objasni razloge jer za to nema nikakvog osnova, osim ukoliko mu nije bila namera da se zaštite oni iz DB koji su činili zločine" rekla je Danica Drašković povodom odlaganja sudskog postupka u kojem su trojica radnika DB-a optužena za pomaganje u pripremi atentata na Vuka Draškovića, lidera Srpskog pokreta obnove, u Budvi 2000. godine.

Ona je reagovala pošto je obaveza čuvanja službene i državne tajne u petak sprečila Gorana Kuzmanovića, nekadašnjeg pripadnika službe DB-a da svedoči u sudskom postupku protiv bivših kolega.

Pred Višim sudom u Beogradu u petak su se pojavila sva trojica optuženih: Milan Radonjić, nekadašnji šef beogradskog centra DB, kao i Stevan Basta i Ratko Romić, načelnici za unutrašnji i spoljni ekstremizam u beogradskom centru DB. Sudskom pozivu se zbog bolesti nije odazvao svedok odbrane Dragomir Ašanin, takođe radnik DB, dok prisutni Kuzmanović nije svedočio zbog zabrane otkrivanja službene tajne.

Telegraf.rs/ izvor: Blic

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera

    19. mart 2012 | 13:59

    Od ovoga nema nista.Vuku ne odgovara da se otvore dosijei jer je on njihov covek skoro 30 god. Ovo je sve samo sarena laza za one koji mu veruju. Zasto i Vuk i Danica zele da pod obavezno uzmu resor DBa, samo zato jer su im tamo kartoni sa radom od 70-ih. Iz tog razloga ih svi ucenjuju, tako da to dosta govori o njihovoj reci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA