Bogdanović: Najverovatnije bez lokalnih izbora na Kosovu

- Međunarodna zajednica i Priština imaju razumevanje za održavanje parlamentarnih i predsedničkih izbora na Kosovu - tvrdi ministar za Kosovo

  • 0

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da lokalni izbori na Kosovu najverovatnije neće biti organizovani.

- Ne želimo da kršimo Rezoluciju 1244 i najverovatnije nećemo organizovati lokalne izbore na Kosovu i Metohiji - rekao je Bogdanović.

On je naveo da je interes države da se na Kosovu održe lokalni i parlamentarni izbori, ali bi u tom slučaju "postojale velike tenzije, pre svega u održavanju lokalnih izbora".

Ministar je istakao da za održavanje parlamentarnih i eventualno predsedničkih izbora država ima razumevanje međunarodne zajednice i Prištine.

- Ne možemo mi bez pomoći međunarodne zajednice organizovati bilo koje izbore na Kosovu. Ne želimo da kršimo Rezoluciju 1244 - dodao je Bogdanović.

Bogdanović je ranije izjavio da eventualno neodržavanje lokalnih izbora na Kosovu neće dovesti do gašenja srpskih institucija na Kosovu i da je za stanje na terenu na koje ukazuje UNMIK odgovorno međunarodno prisustvo.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA