Zločin koji pamti svaki Srbin: Karađorđa je ubio kum, skinuo mu kožu sa lica i napunio slamom

Nakon što je odrana koža s Karađorđeve glave, Miloš Obrenović je kožu poslalo izvesnom Peri ćurčiji da je usoli i ispuni pamukom i slamom, što je ovaj i uradio. Kad je sve to završeno, beogradski vezir je glavu poslao u Carigrad

  • 64

Na današnji dan, pre 198 godina, ubijen je u Radovanjskom lugu kod Velike Plane srpski vožd Đorđe Petrović – Karađorđe, a taj zločin sigurno je najveća mrlja u istoriji Srbije!

VELIKA MRLJA U ISTORIJI SRBIJE: Dan kad je ubijen otac nacije - vožd Karađorđe! (VIDEO)

Vožda i njegovog pisara Nauma Kanara u kolibi Dragića Vojkića ubio je Nikola Novaković, po naređenju Karađorđevog kuma Vujice Vulićevića. Vujica je za ovo zlodelo naređenje dobio lično od kneza Miloša Obrenovića.

KARAĐORĐE: Gorostas kome se Napoleon klanjao, vojskovođa od kog su drhtali Turci!

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Novaković je mrtvom voždu sekirom odsekao glavu, skinuo mu odelo na kojem je bio i orden koji je Karađorđe dobio od ruskog cara i sve to, s bisagama u kojima je bilo 4.000 dukata, predao Vujici Vulićeviću koji je to odneo Pavlu Lisoviću, odanom Miloševom čoveku koji je čekao u Palanci.

OVO JE PRVA SRPSKA SKUPŠTINA: Karađorđe je VLADAO, ko ga nije slušao UBIO GA JE! Evo ko su tada bili poslanici! (FOTO)

Već sutradan, Karađorđeva glava stigla je u Beograd u jednoj zobnici, a njegovo obezglavljeno telo sahranjeno je na udaljenost od oko 100 koraka od mesta gde je ubijen.

Skoro sve srpske vođe i vladare smo UBILI ILI SVRGNULI s vlasti! (VIDEO) (FOTO)

Prema istraživanjima Milivoja Gavrilovića, koji je živeo između dva svetska rata i koji je uspeo da gotovo do detalja rekonstruše Karađorđevo ubistvo, Miloš se silno obradovao pošiljci iz Radovanjskog luga.

Miloš Obrenović - Foto: Wikimedia

GROBOVI VLADARA MODERNE SRBIJE: Poklonite se kostima Karađorđa, Miloša, Nikole, Aleksandra... (FOTO) (VIDEO)

U njegovom konaku koji se nalazio preko puta Saborne crkve, na belom tanjiru je stajala oprana glava njegovog kuma, vožda Karađorđa. Tanjir s Karađorđevom glavom je stajao na visokom tronošcu, ispred njega bilo je upaljeno kandilo, a Miloš je noć proveo u molitvama na kolenima stalno ponavljajući:

“Oprosti, kume Đorđe! Oprosti, gospodaru!”

Sutradan, Miloš je Karađorđevu glavu poslao beogradskom veziru, čemu su se beogradski Turci silno obradovali. Nakon što su Turci prepoznali glavu Karađorđa, vratili su je Milošu koji je istog dana našao jednog kasapina koji je, po Miloševom naređenju, u podrumu kuhinje konaka odrao voždovu glavu i pri tom je stalno ridao i drhtao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vozd

    24. jul 2015 | 14:13

    I mrtvog ga se plaše, Karađorđe tvorac moderne Srbije. Neka nam je za nauk i da brat brata voli ceni i postuje! Živeo Kralj!

  • Pavle Šumadinac

    24. jul 2015 | 15:30

    JA ŽIVIM NA TOJ MEĐI KARAĐORĐEVOG VIŠEVCA I TOPOLE...I MILOŠEVOG TAKOVA I KRAGUJEVCA... I TADA KAO I KASNIJE U ISTORIJI ZBOG VLASTI KUM NA KUMA BRAT NA BRATA I TAKVIH STVARI JE BILO NE SAMO KOD NAS IMA MNOGO GNUSNIH PRIMERA U SVETSKOJ ISTORIJI... SUŠTINA JE DA NISU POUKE IZVUČENE NASTAVILE SE PODELE NA ČETNIKE I PARTIZANE NA CRVENE ŽUTE NA PATRIOTE I IZDAJNIKE NA DELIJE I GROBARE NA RUSOFILE I EVROPEJCE NA NAŠE I NJIHOVE NA PRVU DRUGU I TREĆU SRBIJU... IMA LI KRAJA TOME...IMA LI MUDROSTI I PAMETI U NARODU NEMANJIĆA SVETOG SAVE,TESLE, IVE ANDRIĆA, PATRIJARHA PAVLA, NOVAKA ĐJOKOVIĆA... IMA LI PAMETI DA POSLUŠAMO VLADIKU NIKOLAJA ''DA SE SRBI SLOŽE OBOŽE I UMNOŽE...!!???

  • Република Српска

    24. jul 2015 | 19:13

    Зато се вратило на његовог потомка Александра Обреновића

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA