≫ 

Jovanov (SNS): Saša Janković je spreman da zarad vlasti izazove sukobe u Srbiji

- Zato je ovoj lopuži, kad već nema ništa pametno da kaže i kad već ne radi ono za šta je plaćen, bolje da bar ćuti i ne pravi se mnogo pametan - kaže Jovanov

  • 83

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov izjavio je da Saša Janković zloupotrebljava funkciju Zaštitnika i da je još jednom dokazao da je "najobičniji šibicar i prevarant", koji se pravi naivan kao da ne razume o čemu je reč, a zapravo sve što radi, radi isključivo u cilju svoje političke promocije.

Vulin o Jankoviću: Nije u stanju da se obraduje zbog svoje zemlje

Jovanov je reagovao na izjavu Jankovića koji je rekao da premijer Aleksandar Vučić zloupotrebljava svoju funkciju i stvara versku netrpeljivost izjavom da se neće rušiti nelegalni objekat u centru Novog Pazara. Takođe, Janković je dodao i da premijer nema pravo da suspenduje zakone po svojoj proceni, zbog čega preuzimanje nadležnosti državnih organa pravi svojevsrstan "državni udar."

- Janković već ko zna koji put zloupotrebljava funkciju Zaštitnika građana, baveći se sve vreme isključivo svojom političkom promocijom, dok u vezi sa svojim poslom ne radi apsolutno ništa, ali uredno pljačka građane, uzimajući im 3.000 evra mesečno za platu koju nije zaradio - naveo je Jovanov u izjavi dostavljenoj medijima.

Jovanov ocenjuje da Janković "valjda nesiguran da će biti kandidat za predsednika Srbije, on na ovaj način želi da se preporuči svojom jedinom kvalifikacijom - da u Srbiji nema nikoga ko je više opsednut i ko više mrzi Aleksandra Vučića od njega, a danas tome dodaje i da je, zarad mrve vlasti, spreman da izazove sukobe i destabilizuje Srbiju".

- Zato je ovoj lopuži, kad već nema ništa pametno da kaže i kad već ne radi ono za šta je plaćen, bolje da bar ćuti i ne pravi se mnogo pametan - zaključio je Jovanov.

Reagovali su i iz Pokreta socijalista. Oni su u saopštenju naveli da Janković, zloupotrebljavajući svoju funkciju i stavljajući je u političke svrhe, brutalno krši zakon.

Foto: Medija centar Beograd Saša Janković  -  Foto: Medija centar Beograd

- Zaštitnik građana ne sme da se bavi politikom, a to je jedino čime se Saša Janković bavi i tako suspenduje i Ustav i Zakon o zaštitniku građana. Posle svakog političkog napada Saše Jankovića nameće se još jedno pitanje - ko štiti građane od ovakvog zaštitnika građana? - navodi PS.

- Kao i svaki put kada misli da može naškoditi premijeru Aleksandru Vučiću, služi se podmetanjima i lažima i ne okleva da Srbiju prikaže kao lošu i neuređenu zemlju - navodi Pokret socijalista i ukazuje da nezadovoljan što izveštaj Evropske komisije nije govorio loše o Srbiji i što nije ni pomenuo rušenje tri bespravne barake u Beogradu, Saša Janković pokušava još jednom da nanese štetu Srbiji.

Vučić: Andrej ništa loše nije uradio, kriv što mi je brat (FOTO)

- Premijer Vučić je bio jasan, u Novom Pazaru će se poštovati zakon i vodiće se računa da se nikome ne da mogućnost da poštovanje zakona iskoristi za izazivanje međunacionalnih i verskih sukoba. Vučić štiti zakon i mir u čitavoj zemlji baš kao što mu Ustav i propisi nalažu, odgovoran prema Srbiji i njenim građanima - ističe se u saopštenju.

Pokret socojalista zaključuje da Janković prima platu nekoliko puta veću od predsednika Vlade Srbije, za građane ne radi ništa, a za njihov novac troši vreme blateći svoju zemlju i zloupotrebljavajući svoju funkciju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zdravko

    21. novembar 2016 | 20:21

    Jankoviću ko je ubio Predraga Gojkovića u tvom stanu tvojim pištoljem a na tvojim rukama barutne čestice ?

  • Proktor

    21. novembar 2016 | 22:19

    A ovaj gospodin, SJ, je l' on neki važan lik?

  • IQ

    21. novembar 2016 | 20:43

    Prpa brale !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA