• 75

Vučić obišao Beograd na vodi: Ovde će biti 6.000 stanova (VIDEO)

Vučić se novinarima obratio na desetom spratu kule A

  • 75

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je radnike i radove na izgradnji Beograda na vodi.

Šmekerski odgovor Vučića na pitanje o hrvatskim čokoladama! (FOTO)

Vučić je radove za igradnji kule A, u okviru kompleksa Beograd na vodi obišao sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim i predsednikom Skupštine grada Nikolom Nikodijevićem.

Vučić se novinarima obratio na desetom spratu kule A. On je naglasio da izgradnjom tog stambeno-poslovnog kompleksa, na kojem svaki dan radi oko 400-500 ljudi i koji će imati oko 12.000 kancelarija i oko 6.000 stambenih jedinica, Beograd menja svoje lice, pokreće građevinsku i turističku industriju.

- Ovo pomera zemlju unapred i pokazuje da Srbije može da radi mnogo više i ozbiljnije. Ovo je jedan od projekata koji će biti novo obeležje za celu našu zemlju - rekao je Vučić.

Premijer je dodao da je Srbija u oktobru ove godine imala, u proseku, za 13 odsto više domaćih i stranih turista nego prošle godine, kao i da u odnosu na 2013, kada je bilo 67 kategorisanih hotela, Beograd ove godine ima 94 hotela.

- To govori o većoj turističkoj ponudi i sve većim investicijama u turizam - rekao je Vučić, dodajući da su one porasle za oko 12,5 odsto.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prema njegovim rečima, turizam zavisi od ulaganja i pravljenja sadržaja koji su ljudima interesantni i zbog kojeg žele da dolaze u Beograd, a ne zbog toga da li imate ili nemate more.

- To je sve uslov da u narednom periodu obezbedimo rast značajno veći od tri odsto - rekao je Vučić.

On je dodao da očekuje da Srbija sačuva deficit pod kontrolom i poručio da će učiniti sve kako bi zemlja napredovala.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Možda to neće biti onoliko brzo koliko bi svi želeli, ali da će ići na bolje i da ide na bolje, to možemo svakako - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Zozi

    Nisam clan DS-a ali zar nije zakon da svi na gradilistu nose zastitni slem? Mozda se varam ali zar nisu novinari Tadica kritikovali zbog toga? Ovde bi dosta kazni moglo da se naplati.

  • Pera Lopov

    Ovim projektom Beograd staje u red najvecih i najmodernijih svetskih metropola.

  • Kele015

    Beograd na vodi ce dosta uticati i na smanjenje nezaposlenosti u Srbiji, i prilikom izgradnje a i kasnije.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima