≫ 

Britanci se brzo ogradili od formiranja Velike Srbije: Nemamo veze sa takvim stavovima!

- Nema prekrajanja granica na Balkanu - rekao je ambasador Britanije u Sarajevu

  • 13

Ambasador Velike Britanije u Sarajevu Edvard Ferguson izjavio je danas da su stavovi izneti u analizi objavljenoj u američkom časopisu Forin afers, stavovi bivšeg službenika britanske vlade i da nemaju nikakve veze sa razmišljanjima vlade UK.

OVO JE VELIKA SRBIJA O KOJOJ SVI MAŠTAJU: Evo kako su SRBI POKORILI Albance, Bugare i Grke! (FOTO) (VIDEO)

DA LI STE ZNALI DA JE PRVI SRPSKI KOMUNISTA ŽELEO VELIKU SRBIJU? Od njega je učio Tito, ali i Sloba!

Autor anaize Timoti Les je bio zaposlen u Britanskom konzulatu u Banjaluci, a iz britanske ambasade u Sarajevu. On je, između redova, izjavio da bi bilo najbolje formirati veliku Srbiju, Albaniju i Hrvatsku.

- Ovo su stavovi bivšeg službenika koji više ne radi za Vladi Ujedinjenog Kraljevstva. Ova analiza prepuna manjkavosti ni na koji način ne predstavlja naša razmišljanja. Ujedinjeno Kraljevstvo je snažno posvećeno suverenitetu, teritorijalnom integritetu i političkoj nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kao i drugih zemalja u regionu. Nema prekrajanja granica na Balkanu - kazao je Ferguson za N1 BiH.

Američki časopis "Forin Afers" objavio je analizu političke situacije na prostoru zemalja bivše Jugoslavije, koji je izazvao brojne reakcije u regionu.

U Lesovoj analizi se, između ostalog, navodi da treba omogućiti secesiju nekih teritorija od postojećih država i spajanje sa matičnim zemljama, možda u početku kao autonomne regije.

- Hrvatski entitet" u BiH će se spojiti s Hrvatskom, Republika Srpska i sever Kosova sa Srbijom; Preševska dolina, zapadna Makedonija i najveći deo Kosova s Albanijom. U međuvremenu, Crna Gora, koja može ostati bez albanske enklave, mogla bi ostati nezavisna ili spojiti se sa proširenom Srbijom - naveo je Les.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    22. decembar 2016 | 15:17

    Meni smeta Velika Britanija !

  • Milence

    22. decembar 2016 | 14:55

    Mi smo imali Veliku Srbiju za vreme vladavine cara Dusana.Istorijsku splet okolnosti su dovele do toga da se to carstvo raspadne.Posle su drugi vodili osvajacke I razbijacke ratove da tu istu drzavu razbiju.Koliko je moralno traziti da ti neko vrati nesto sto su ti drugi uzeli?Ali kako da vratis nesto I da dokazes da si ti tu ziveo vekovima ali da su ti to oduzeli drugi mocniji.Jer su te Velike sile naterale, zato sto volis Ruse,sto smo bili komunisti,sto smo bili pravoslavci I tako dalje.San koji vekovima sanja jedan narod to je san o Velikoj Albaniji ,i verrujte mi da je to u ovim okolnostima I kako sad stoji stvar u politici na Balkanu,vrlo opasno I mozda im sve I ide na ruku.E o tome treba razmisljati Najmanja mogucnost je Velika Hrvatska,prosto zato jer ni u cime nisu bili veliki.

  • Boki

    22. decembar 2016 | 13:53

    Ja mislim da se to moraci dogoditi jednog dana, bez bzira sto se sile protive tome. Zapravo to bi znacilo i pomirenje u regionu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA