• 1

Danas zaseda skupština grada: Na repertoaru budžet za 2017. godinu

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava budžeta grada u 2018. i 2019. godini

  • 1

Sednica Skupštine grada Beograda biće održana danas, a pred odbornicima će se naći Predlog odluke o budžetu Grada za narednu godinu.

Ukida se povraćaj PDV na bebi hranu i opremu, roditeljima sledi naknada!

Odbornici će se, kako se navodi, izjašnjavati i o izmeni Odluke o utvrđivanju kriterijuma i merila za obime budžeta gradskih opština, kao i o Predlogu odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu odnosno gradskim opštinama u 2017.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava budžeta grada u 2018. i 2019. godini, te predlozi odluka o izmeni odluka o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju grada Beograda i o boravišnoj taksi, kao i izmena Odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine na teritoriji grada.

Skupština grada će odlučivati i o cenovniku usluga organizacionih jedinica Gradske uprave Grada Beograda, konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda u udeo u kapitalu korporacije „FAP" a.d. Priboj, kao i o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu privrednog društva Preduzeće za proizvodnju gumarskih i hemijskih proizvoda „Trayal Korporacija" a.d. iz Kruševca.

Odbornici će raspravljati i o davanju saglasnosti na Predlog odluke o refinansiranju obaveza po kreditima Opštine Zvezdara, kao i o nekoliko predloga planova detaljne regulacije i predloga o izradi planova detaljne regulacije.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Takođe će se pred odbornicima naći i Predlog odluke o pravu na novogodišnju novčanu čestitku majci prvorođenog dečaka i prvorođene devojčice, rođenih 1. januara, kao i Predlog odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o postavljanju privremenih objekata na teritoriji grada, Predlog odluke o taksi prevozu, Predlog odluke o Gradskoj upravi Grada Beograda kao i Predlog zaključka kojim se daje saglasnost na tekst prve izmene sporazuma o projektu između Vlade Republike Srbije, Vlade Švajcarske Konfederacije i Grada Beograda o pružanju finansijske pomoći u vidu donacije za projekat „Kombinovana toplana i elektrana u Padinskoj skeli koja za gorivo koristi biomasu".

Pred odbornicima je i Predlog odluke o osnivanju i radu Kancelarije za mlade, Predlog odluke o izmenama Odluke o osnivanju i radu Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o načinu realizacije pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica na teritoriji grada Beograda, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti javnog prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, kao i Predlog rešenja o davanji sagasnosti na konačni nacrt ugovora o koncesiji za urbanu opremu.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja komunalnih preduzeća za 2017. godinu, kao i o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti na odluke o pokriću gubitka iz prethodnog perioda za JP „Ada Ciganlija" i JP „Hipodrom Beograd".

Na dnevnom redu po skraćenom postupku su i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, zatim članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova, razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola, kao i Predlog rešenja o izmeni i dopuni rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CM

    Zaseda cirkus samo sto nista nije smesno vec zalosno za gradjane. Sano bam stežu jače omcu oko vrata.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima