• 40
 ≫ 

Srpska vojska sprečila 18.000 ilegalnih migranata da uđu na našu teritoriju

 ≫ 

- Zahvaljujući vašem radu i požrtvovanju, 2017. godinu dočekujemo ponosni na činjenicu da Srbija danas ima oružanu silu sposobnu da u svakom trenutku odbrani svoju državu i narod - rekao je ministar Zoran Ðorđević

 • 40

Ministar odbrane Zoran Ðorđević istakao je da Srbija danas ima oružanu silu sposobnu da u svakom trenutku odbrani svoju državu i narod, najavio povećanje brojnog stanja vojske u 2017, i podsetio na obećanje da u sistemu odbrane neće biti otpuštanja.

 

Deda Mraz iskočio iz aviona na aerodrom Batajnica! (FOTO)

 

Karić: Solana i Holbruk su mi 2000. godine nudili da budem kandidat opozicije, ali da svedem vojsku na lovačko društvo

 

U obraćanju pripadnicima MO i VS u magazinu "Odbrana", Ðorđević je poručio da borba za poboljšanje socijalnog položaja pripadnika sistema odbrane jeste i biće stalni zadatak.

 

- Zahvaljujući vašem radu i požrtvovanju, 2017. godinu dočekujemo ponosni na činjenicu da Srbija danas ima oružanu silu sposobnu da u svakom trenutku odbrani svoju državu i narod - rekao je Ðorđević.

 

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije svakodnevno su angažovani na zaštiti i kontroli državne granice i taj zadatak obavljaju izuzetno uspešno. Sprečena je namera više od 18.000 ilegalnih migranata da uđu na teritoriju naše zemlje, istakao je ministar.

 

On je ponovio da u sistemu odbrane neće biti otpuštanja i da će se raditi na povećavanju brojnog stanja, naročito onih kadrova koji su u prethodnom periodu beležili značajan odliv.

 

Ministar je rekao da ima razumevanje za nezadovoljstvo dela pripadnika Vojske, onih koji smatraju da se sindikalnim delovanjem može popraviti ekonomski položaj, ali da ne može da bude saglasan sa načinom na koji se to nezadovoljstvo izražava.

 

- Vojnicima nije mesto na ulici, niti vojnicima dolikuje da svoje najviše starešine javno nazivaju nedostojnim imenima - kaže Ðorđević.

 

Navodeći da su zahvaljujući uštedama u budžetu i pametnim raspolaganjem državnim novcem stvoreni uslovi za povećanje zarada u sistemu odbrane od pet odsto, Ðorđević navodi da iako mnogi kažu da je taj iznos nedovoljan, treba znati da država u ovom trenutku nema mogućnosti da izdvoji više.

 

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

- Januarsko povećanje je jedan u nizu koraka koje pravimo na putu ka temeljnom i sveobuhvatnom podizanju standarda svih zaposlenih u sistemu odbrane. Imam razloga da verujem da ćemo, ukoliko se strogo budemo držali reformi i ekonomskog kursa Vlade, sve češće biti u mogućnosti da zaposlenima u sistemu odbrane donosimo lepe vesti", kaže ministar.

 

Govoreći o šest ruskih "migova 29" koje je Srbija dobila od Rusije, Ðorđević je rekao da će za oko godinu dana, nakon remonta tih šest vazduholova uz četiri koja već imamo, Srbija imati eskadrilu od deset savremenih lovaca ranga četvrte generacije.

 

- Naše nebo će, sasvim sigurno, biti najbezbednije u ovom delu Evrope - poručio je Ðorđević.

 

Prema njegovim rečima, modernizacija i produženje veka upotrebe ovih deset aviona koštaće oko 185 miliona evra i tom investicijom Srbija će rešiti problem efikasne zaštite vazdušnog prostora u narednih 14 godina.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • doctor jonethan gedimen

  31. decembar 2016 | 23:38

  Oni šetaju bez dokumenata a ja nemogu da odem sa autom do 2 grada bez dokumenata

  41
  3

  Podelite komentar

 • Asdf

  31. decembar 2016 | 22:23

  A koliko nije? Pun ih je grad, setaju bez dokumenata svuda.

  37
  3

  Podelite komentar

 • Veseli plamičak

  31. decembar 2016 | 23:28

  Srpski podoficiri sa vojnicima su sprečili dok su visoki oficiri zadrigli i nakokali sebi plate!

  34
  1

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok