Traži se model transporta migova iz Rusije: Da li Bugarska i Rumunija ZABRANJUJU PRELET?

Tražimo optimalan model transporta u pogledu cene i rokova - objasnio je načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane general-major Bojan Zrnić

  • 47

Sve neophodne procedure za isporuku aviona MiG-29 koje su morale da se sprovedu u državnoj administraciji u Rusiji završene su i sada je u toku operativna faza regulisanja načina njihovog transporta, izjavio je načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane general-major Bojan Zrnić.

Predstavljamo novog PUTINOVOG ČOVEKA za Balkan: Ovaj KGB-ovac je 10 godina bio prvi obaveštajac Rusije

Kako je Čepurin odgovorio na optužbe Amerike da je humanitarni centar u Nišu špijunski

- Tražimo optimalan model transporta u pogledu cene i rokova - objasnio je Zrnić u intervjuu za vazduhoplovni portal Tangosix.

On je demantovao pisanje nekih medija da Bugarska ili Rumunija zabranjuju prelet tim avionima iz Rusije u Srbiju.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA

Upitan o fazama remonta tih šest MiG-29 koji treba da dođu, Zrnić je istakao da se Ministarstvo odbrane sad fokusiralo da što pre počne realizacija predeksportne pripreme i dovođenja aviona na potreban standard, što je prva faza, kao i da ugovor sa kompanijom MiG za fazu dva takođe što pre počne da se primenjuje.

On se odnosi na remont i na prelazak na održavanje po stanju naša četiri aviona, odnosno i dodatnih šest, kako budu stizali na red. Dakle, faze jedan i dva su nam sada u fokusu i one se u stvari paralelno odvijaju. Faza tri, koja podrazumeva dublju modernizaciju doći će na dnevni red nakon toga, precizirao je on.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zrnić je, na pitanje da li će drugi vojni transportni avion An-26 otići na remont, odgovorio da to nije u planu, jer je onaj koji je nedavno remontovan dovoljan je za trenutne potrebe Vojske Srbije.

- Imamo naravno potrebu i da ojačamo transportne kapacitete u smislu povećanog nivoa ambicija za učešće u mirovnim operacijama, i u tom smislu se trenutno razmatraju i neke druge opcije - rekao je on.

Printskrin: Youtube/Dobro Jutro - Jovana & Srđan Printskrin: Youtube/Dobro Jutro - Jovana & Srđan

Zrnić je najavio i da je, prema planu opremanja Vojske Srbije u kategoriji srednjih transportnih helikoptera, doneta konačna odluka da to budu Mi-17.

- Pored dva helikoptera koja su već nabavljena opremaćemo se dodatnim helikopterima te klase, ali ne sigurno u toku ove godine. To nije prioritet s obzirom da smo sa isporukom ova dva značajno dobili na povećanju kapaciteta - naveo je on.

Foto: vs.rs Foto: vs.rs

Zrnić je dodao da će se ta linija navavke Mi-17 nastaviti čim se Ministarstvo dodatno finansijski konsoliduje.

Imamo Erbasov projekat (helikopteri H145M), imamo MiG-29 projekat, imamo dosta drugih potreba, pre svega u sferi telekomunikacione opreme, moramo biti racionalni u opremanju, ukazao je Zrnić u intervjuu za Tangosix.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tango Six)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    26. jun 2017 | 22:07

    DA JE PRORUSKA VLADA U BEOGRADU BILO BI SVO NAJNOVIJE MODERNA VOJNA TEHNIKA OD S300-S500 a umesto migova imali bi SUHOJE POSLEDNJE GENERACIJE ALI PUTIN NEZELI SLATKORECIVE RECI IZ BEOGRADA VEC SVE U DELA. VOJNO POLITICKI EKONOMSKI SAVEZ RUSKE VOJNE BAZE PO CELOJ SRBIJI I NA KOSOVU SU PREDUSLOV JER PUTIN ZNA DA NESVRSTANIH NEMA VISE TO JE BILO U DOBA TITA GADAFIJA SADAMA HUSEINA A NJIH VISE NEMA DAKLE ILI SI NA RUSKOJ STRANI ILI PROTIV RUSA. SREDINE NEMA. NEMOJ DA SEBE LAZEMO

  • Пацифиста

    26. jun 2017 | 16:34

    Румунија и Бугарска су чланице ЕУ и немају право да одлуче о прелету преко своје територије ! ? Јел то демократско друштво у које се намећемо на све могуће начине.

  • vlada

    26. jun 2017 | 16:57

    Prelet preko Crne Gore, za dva ipo minuta :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA