• 15

"Još od Nemanjića nismo imali ovako dobre odnose sa Rusijom": Popović ponosan što je prisustvovao istorijskom sastanku

Popović ocenjuje da, nikada poseta ni jednog državnika iz Srbije nije izazvala tako veliki publicitet u ruskoj ali i međunarodnoj javnosti

  • 15

Srbija u svojoj istoriji još od vremena Nemanjića nije imala ovako dobre i bliske odnose sa Rusijom, a vest o poseti predsednika Vučića Moskvi bila je puna tri dana udarna vest na svim najvažnijim ruskim medijima, kaže za Tanjug ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Putin potvrdio: "Ukoliko se u dijalog Beograda i Prištine uključi SAD, Rusija je spremna da se pridruži srpskoj strani"

Popović ocenjuje da, nikada poseta ni jednog državnika iz Srbije nije izazvala tako veliki publicitet u ruskoj ali i međunarodnoj javnosti.

- Između dva predsednika stvorio se odnos velikog poštovanja i razumevanja. Putin je personifikacija lidera koji vodi samostalnu i nezavisnu politiku na čelu Rusije. Zato on pokazuje veliko poštovanje prema našem predsedniku Vučiću koji vodi istu takvu politiku na čelu Srbije - kaže Popović uz napomenu da se, kako kaže, borba za slobodu i nezavisnost uvek prepoznaje i poštuje.

Foto: srpskanarodnapartija.rs

Na radnom sastanku dva predsednika u Kremlju, kom su prisustvovali svi ministri iz srpske delegacije, kao i ruski ministri i savetnici predsednika Putina, razgovaralo se o svim najvažnijim temama od interesa za dve države, objašnjava Popović.

- Naš predsednik je ponovio stav da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i da ostaje privržena svojoj poziciji vojno neutralne države. Više od 25 godina sam prisutan u Rusiji i mogu da potvrdim da predsednik Putin održava ovakve sastanke i gradi ovakve odnose samo sa veoma malim brojem državnika koje Rusija vidi kao svoje iskrene saveznike i prijatelje - ističe Popović.

Popović dodaje i da je lično, kako kaže, veoma ponosan što je učestvovao na istorijskom susretu dva predsednika u Kremlju.

- Lično sam veoma ponosan što sam učestvovao na istorijskom susretu dva predsednika u Kremlju i što sam imao priliku da vidim koliko je veliko poštovanje koje prema našem predsedniku gaji ceo ruski državni vrh. Cela Srbija treba da bude srećna i ponosna zbog prijateljstva koje smo izgradili sa Rusijom, a najviše zahvaljujući ličnom odnosu predsednika Vučića i Putina - ističe ministar Popović.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Jovana

    Slazem se. Danas su odnosi Srbije i Rusije neuporedivo bolji nego dok je vladao DOS. Ja se nadam da ce ta saradnja biti veca i bolja i za Srbiju i za Rusiju!

  • Kadu

    Kako ga nije sramota, da prica ovako nesto?

  • Realno

    Sta je tu dobro ?!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima