≫ 

Izmislio "lažne birače": Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Jankovića protiv Stefanovića i Ružića

Nema dokaza da su sačinili netačni birački spisak povodom beogradskih izbora

  • 19

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je danas krivičnu prijavu Pokreta slobodnih građana protiv ministara Nebojše Stefanovća i Branka Ružića i još 17 građana jer nema dokaza da su sačinili netačni birački spisak povodom beogradskih izbora.

JANKOVIĆ HOĆE DA UVEDE DIKTATURU: Zabraniću i raspustiti SNS

Tužilaštvo je izvršilo provere svih navoda krivične prijave i utvrdilo da nema dokaza da su prijavljena lica izvršila krivično delo za koje je podneta krivična prijava, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Zbog toga je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu, kojom su pored Stefanovića Ružića bili obuhvaćeni građani S.R, M.M, S.M, N.G, P.Lj, R.J, Z.J, J.M, J.S, J.I.Ð, T.M, K.M, M.G, M.S, H.D, Š.B i S.M, zbog krivičnog dela sastavljanje netačnih biračkih spiskova.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da je PSG u prijavi naveo da su oni od 2. aprila 2017. godine, nakon predsedničkih izbora do 17. febraura 2018. godine, kada je Gradska izborna Komisija donela odluku o ukupnom broju birača u gradu Beogradu, u nameri da utiču na rezultate izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, sačinili netačni birački spisak.

Foto: Tanjug

Tužilaštvo je navelo da je odbacilo krivičnu prijavu, jer nije uvrđena kako namera uticanja na rezultate izbora kroz sačinjavanje netačanh biračkih spiskova, tako ni nezakonito postupanje službenika na upravnim poslovima, u organizacionim jedinicima MUP-a policijske uprave za grad Beograd koji su odlučivali u postupku rešavanja o podnetim zahtevima za prijavu prebivališta građana navedenih u krivičnoj prijavi.

Takođe je utvrđeno da nisu postupali suprotno odredbama Zakona o prebivalištu i boravištu građana, kao ni Pravilniku kojim se uređuje ova materija.

Tužilaštov je ukazalo da je tokom provera utvrđeno da je S.R. prijavljena na adresi prebivališta od 27. februara 1997. godine, M.M. od 22. juna 1989. godine, S.M. od 01 .jula 2015. godine na osnovu ugovora o kupoprodaji nepokretnosti.

G.N. od 9. novembra 2017. godine je prijavljen na adresi prebivališta osnovu popisnog lista izdatog od strane Drugog osnovnog suda u Beogradu, P.Lj. od 31. oktobra 2003. godine, R.J. od 11.januara 2008. godine, Z.J. od 11.aprila 2013. godine na osnovu ugovora o kupoprodaji od 05. oktobra 2012. godine.

J.M. je prijavljena od 30. avgusta 2013. godine na osnovu ugovora o otkupa nepokretnosti iz 1993. godine, J.S. od 31. januara 2014. godine na osnovu ugovora o otkupu stana iz 1993. godine, J.I. od 10. januara 2002. godine, a T.M. od 04. februara 2013. godine na osnovu ugovora o otkupu stana iz 1992. godine.

K.M. je prijavljen od 11.03.2016. godine na osnovu ugovora o kupoprodaji nepokretnosti iz 2013. godine, a M.G. od 08. novembra 2006. godine kao i M.S.

H.D. je prijavljen od 20. okrtobra 1998. godine, Š.B. od 15. juna 2017. godine na osnovu ugovora o kupoprodaji nepokretnosti od 18. maja 2017. godine i S.M. od 27. januara 2006. godine na osnovu ugovora o kupoprodaji stana iz 1992. godine.

Tužilaštvo ističe da su svi navedeni ugovori prošli overu od strane suda ili javnog beležnika u zavisnosti od vremena njihove overe.

- Na osnovu napred utvrđenih činjenica, Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu nalazeći da nema dokaza da su prijavljena lica u nameri da utiču na rezultate izbore, sačinila netačni birački spisak - napominje se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

PSG je u krivičnoj prijavi naveo da su Stefanović i Ružić kao ministri izdali naloge i omogućili fiktivnu, odnosno lažnu promenu mesta prebivališta ostalih prijavljenih lica koja su fiktivnim prijavljivanjem adrese prebivališta doprineli izvršenju krivičnog dela, iako nisu imali osnov da prijavu prebivališta propisanu Zakonom o prebivalištu i boravištu građana, jer ne žive na prijavljenim adresama po osnovu prava svojine, ugovora o zakupu stana ili bilo kom drugom pravnom osnovu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljubisa

    26. mart 2018 | 19:05

    A sta reci...voli covek da bude u centru paznje,ali mu bas i ne ide...

  • Rade

    26. mart 2018 | 19:36

    Sada Jankovic ovakvim stvarima pokusava da privuce paznju na sebe. Neuspesno naravno.

  • Nenad

    26. mart 2018 | 16:17

    Naravno da su odbacili optuzbu. Posle svega, niko vise ne veruje njegovim lazima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA