≫ 

Posle radikala i Zavetnici najavili protest: Protive se održavanju festivala "Mirdita, dobar dan"

Otvaranje festivala "Mirdita, dobar dan" zakazano za 30. maj projekcijom filma "Martesa" (Brak), reditelja Blerta Zeqiri u beogradskom Centru za kulturnu dekontaminaciju

  • 9

Srpski sabor Zavetnici protivi se održavanju festivala "Mirdita, dobar dan" i u saopštenju najavljuje da će u znak protesta sutra ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu organizovati prikupljanje potpisa protiv, kako navode, "prozapadnog" nevladinog sektora.

Radikali hoće da spreče održavanje festivala "Merdita, dobar dan"

Član Predsedništva, Milica Ðurđević Stamenkovski ocenila je da je nedopustivo da se u Beogradu promoviše separatizam, saopštili su iz te organizacije.

Kako se navodi, ona smatra i da je cilj pojedinih NVO da pod plaštom ovakvih projekata, za koje tvrdi da su dobro plaćene iz američkih fondova i od strane tzv. kosovskih institucija, srpsku kulturnu baštinu na KiM predstave kao kulturno blago tzv. Kosova.

Otvaranje festivala "Mirdita, dobar dan" zakazano za 30. maj projekcijom filma "Martesa" (Brak), reditelja Blerta Zeqiri u beogradskom Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Uz predstavljanje umetnika i izvođača, predstavnika moderne kosovske kulturne scene, cilj festivala "Mirdita, dobar dan" je da se susretima predstavnika dve društvene i kulturne zajednice podstaknu promene i stvori tradicija saradnje, kojom će posredno biti dat doprinos trajnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbin iz srbije

    29. maj 2018 | 09:22

    PODRSKA ZA ZAVETNIKE.

  • Sibin

    29. maj 2018 | 08:46

    Oni juce kamenuju srbe a mi otvaramo festival mirdita,pa onda smo mi budale! !!!

  • Рашо

    29. maj 2018 | 11:23

    Могу да дођу само да искажу жаљење, извињење и затраже опрост за злочине својих сународника у последњих 500 година које су починили над нашим народом. Прво то да чујемо па да размислимо о било чему другом.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA