Posle odluke o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova, Srbija i Surinam jačaju politički dijalog (FOTO)

Oni su izrazili spremnost za nastavak rada na unapređenju bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije, poljoprivrede, informacionih tehnologija, omladine i sporta, obrazovanja, kao i oblastima u kojima postoji zajednički interes

  • 5

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je s ministrom finansija Republike Surinam Gilmorom Hoefdradom razgovarao o daljoj saradnji dve zemlje, a sagovornici su potvrdili da su odnosi Srbije i Surinama veoma prijateljski.

Nemačku brine nešto drugo na Balkanu, a nije Kosovo: Dačić o izjavi Merkelove da nema promena granica

Između ostalog, oni su izrazili spremnost za nastavak rada na unapređenju bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije, poljoprivrede, informacionih tehnologija, omladine i sporta, obrazovanja, kao i oblastima u kojima postoji zajednički interes.

Foto: Tanjug/Ognjen Stevanovic

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova navodi se da je posebno istaknuta spremnost za dalje jačanje političkog dijaloga na visokom nivou.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAV

    15. avgust 2018 | 18:29

    Svakoga dana u svakom pogledu napredujemo sve vise

  • .at

    24. septembar 2018 | 14:29

    Ja ne znam ni gde je ova zemlja.

  • druga strana medalje

    15. avgust 2018 | 23:36

    Predsednik Surinama je pravosnazno osudjen u Holandiji na 17 godina zatvora zbog krijumcarenja nekoliko tona kokaina. Holandija nije u stanju da raspise poternicu jer predsednik Surinama ima diplomatski imunitet. Sin predsednika Surinama lezi u americkom zatvoru zbog slicnog prekrsaja....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA