≫ 

Ugljanin 2/3 budžeta BNV potrošio na svoja putovanja: Zukorlić o zloupotrebama u predizbornoj kampanji

On sada pokušava da se predstavi kao veliki patriota, a kada bi dobio izbore, opet bi bio onaj isti koji budžet tog veća koristi u lične svrhe - rekao je Zukorlić

  • 2

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić ocenio je da Sulejman Ugljanjin zloupotrebljava važne teme za Bošnjake u predizborne svrhe, a da u dogovoru sa državnim institucijama treba usaglasiti imena škola, ulica i drugih javnih ustanova značajnih za Bošnjake.

Kad nije mogao da rovari preko Pacolija, Ugljanin sada pokušava preko škola: Šarčević o predlogu Bošnjačkog nacionalnog veća

- Izbori za Bosansko nacionalno veće (BNV) su 4. novembra i to što on traži treba posmatrati u tom kontekstu. On sada pokušava da se predstavi kao veliki patriota, a kada bi dobio izbore, opet bi bio onaj isti koji budžet tog veća koristi u lične svrhe - rekao je Zukorlić za "Kurir".

Prema njegovim rečima, finansijski izveštaj je pokazao da je Ugljanin čak dve trećine budžeta BNV iskoristio u lične svrhe - na putne troškove i reprezentacije.

- Potrebno je da se usaglase imena škola, ulica i drugih javnih ustanova od nacionalnog i kulturnog značaja za Bošnjake u sredinama sa bošnjački etničkom većinom, sa bošnjačkom kulturom i tradicijom, ali to treba raditi kroz rasterećen dijalog, u dogovoru sa državnim nadležnim institucijama - kazao je Zukorlić.

Muamer Zukorlić - Foto: Marko Todorović

PODRŠKA VUČIĆU ZA KOSOVO

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) kaže da Vučić ima njegovu podršku u rešavanju kosovskog pitanja, ali da treba da objasni šta znači njegov predlog o razgraničenju sa Kosovom.

- Potrebno je da predsednik razjasni šta znači razgraničenje. To može da bude i priznavanje postojećih granica, definisanje odnosa, ali može značiti i promenu granica. Ovo poslednje je najrizičnije, jer nigde u svetu, a posebno na Balkanu, nemamo ozbiljnijih primera da je do promene granica došlo bez sukoba - naveo je Zukorlić.

- Teorijski su moguce promene granica uz dogovor obe strane, ali ovde imate i zainteresovanost međunarodnih sila, dakle, to nije samo bilateralno pitanje i bio bih veoma oprezan. Nije loše imati više predloga kojima bi se prišlo mirno i bez gorčine. U svakom slučaju, Vučić ima moju podršku u rešavanju kosovskog pitanja - rekao je Zukorlić u intervjuu za "Kurir".

On smatra da uopšte nije dobro da se predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjašnjava o Kosovu, jer kako kaže, preti da će da ruši Bosnu i da je deli.

- Dakle, čovek koji sebi dopusti taj nivo šovinizma i neozbiljnosti nije dobro da učestvuje u bilo kojoj ozbiljnoj temi, jer samo doliva ulje na vatru. Uključivanje Dodika je destruktivno - kaže Zukorlić, podsećajući na Dodikovu "šovinističku izjavu koja je uvredila verska osećanja muslimana - kako muslimani arlauču sa džamija".

VIDEO: Intervju Muamera Zukrolića za Telegraf.rs

VIDEO Evo šta je Zukorlić rekao za telegraf na Sajmu knjiga:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA