≫ 

Mladić dogodine u Beogradu? Sin Darko otkrio najnovije informacije iz Haga

On boluje i od demencije, pa nije za boravak u pritvoru već u bolnici

  • 11

Darko Mladić, sin bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, očekuje da general sledeće godine iz Haga bude pušten na slobodu. Veruje, kako kaže, da će prvostepena presuda iz novembra prošle godine, kada je u Haškom tribunalu njegov otac osuđen na doživotnu robiju, posle uložene žalbe biti preinačena u oslobađajuću.

Srpski lekari počeli pregled Ratka Mladića: Nisu im dozvolili da unesu ništa sem papira i olovke

- Predali smo žalbu i čekamo izjašnjavanje tužioca do početka oktobra. Žalba je napisana na 270 strana, jer su nas u Hagu na taj format ograničili, iako je presuda ispisana na 2.500 strana. Problem je ukazati na propuste na gotovo deset puta manje prostora. Kako god, najrealnije je da usmeni deo izlaganja žalbe bude sredinom sledeće godine, a konačna presuda doneta krajem 2019.

On očekuje, kako je rekao u intervjuu za Kurir, da bi pravno, prvostepena presuda trebalo da bude anulirana, a Ratko pušten na slobodu.

- Nemaju nikakve dokaze, ni za Srebrenicu, bez obzira na pompu. Ipak, u Hagu je dominantan politički uticaj NATO politike. Nije samo pravo dovoljno - rekao je Darko i naglasio da oca očekuje sledeće godine u Beogradu, ali da bi voleo i a ga ranije izvuče odande.

Kako je dodao, ne vidi razloge zbog čega mu ne dozvoljavaju bolničko lečenje, koje mu je više nego potrebno zbog višestrukih moždanih udara, visokog pritiska, srčanih smetnji i demencije.

VIDEO: Povećavaju se kapaciteti zatvora u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA