≫ 

Da li su Rusi protiv onoga što Srbija radi u vezi Kosova? Dačić: Mi ne odustajemo od naših opcija

Nećemo valjda da se ljutimo na nekog ako smatra da je Kosovo deo Srbije, pa i mi to smatramo, kazao je šef srpske diplomatije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da stav Rusije po pitanju Kosova i Metohije nije u suprotnosti sa onim što Srbija radi.

Dačić odbrusio Kolindi: Vratite prvo Srbe u Knin, pa onda pričajte o srpskom predsedniku

- Njihova pozicija je kao i naša, a to je očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanje jednostranih akata Prištine. Nije taj stav u suprotnosti sa onim što mi radimo - rekao je Dačić komentarišiću izjavu ambasadora Rusija Aleksandra Čepurina da KiM treba da se vrati u pravno i državno polje Srbije.

Dačić je naglasio da nema nikakvih razlika u stavovima Srbije i Rusije po pitanju Kosova i Metohije, te da Kosova ne može da uđe u UN jer Rusija i Kina mogu da stave veto u Savetu bezbednosti.

- Rusija je rekla da će podržati sve što srpska strana smatra da je u njenom interesu - rekao je Dačić i dodao da će Srbija nastaviti diplomatsku ofanzivu i pokušati da pronađe trajno rešenje.

- Nećemo valjda da se ljutimo na nekog ako smatra da je Kosovo deo Srbije, pa i mi to smatramo. Mi ne odustajemo od naših opcija, ali tragamo za rešenjem - zaključio je Dačić.

VIDEO: Svi mi govorimo isti jezik

(Telegradf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    11. septembar 2018 | 20:20

    Prvi put u istoriji svi relevanti faktori poštuju mišljenje Srbije u vezi Kosova.

  • Wakanda

    11. septembar 2018 | 20:24

    Najveću podršku imamo od strane Rusa.

  • Hamekame

    11. septembar 2018 | 20:24

    Rusi nas u svemu podržavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA