≫ 

Šef Interpola na sastanku sa Stefanovićem: Evo šta se dešava sa poternicama na kojima su kosovski Albanci (FOTO)

- Smatram da imamo odličnu komunikaciju sa Srbijom i uspešno rešavamo posojeća pitanja - rekao je šef Interpola

  • 96

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i šef Interpola, Meng Hongvej, sastali su se danas u Beogradu, gde ga je ministar unutrašnjih poslova izvestio da će Srbija svim državama članicama pred Generalnu skupštinu uputiti pismene argumente i činjenice zbog kojih Kosovo ne treba da postane članica te međunarodne organizacije.

MUP Srbije hapsi Tačija ukoliko dođe u Preševo? Ministar Stefanović otkriva: Reagovaćemo po nalogu suda

Stefanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Hongvejom, rekao da će - Akcenat argumenata će biti na rezoluciji Interpola o jasnim smernicama, procedurama i kriterijumima za članstvo koja kaže da samo država članica UN može da postane član te međunarodne organizacije koja se bavi policijskom saradnjom - izjavio je Stefanović.

Šef Interpola je poručio da ta organizacija zahteve članica za podizanje poternica razmatra na osnovu interne pravne regulative i nakon toga donosi odluku da li je zahtev u skladu sa propisima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se danas sa šefom Interpola, Mengom Hongvejem-Foto: MUP Srbije

- Smatram da imamo odličnu komunikaciju sa Srbijom i uspešno rešavamo posojeća pitanja - rekao je Hongvej u Palati Srbija nakon sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem odgovarajući na pitanje kakav je stav Interpola o poternicama Srbije na kojima su kosovski Albanci.

- Kada članica naše organizacije podnese molbu za podizanje poternice mi u Interpolu imamo regulativu i na osnovu tih pravnih papira razmotrimo molbe svake članice organizacije i donosimo odluku da li su molbe u skladu sa našim propisima - rekao je Hongvej.

Smatram da imamo odličnu komunikaciju sa Srbijom i uspešno rešavamo posojeća pitanja-Foto: MUP Srbije

Hongvej je dodao da Interpol ne donosi nikakvu posebnu odluku za pojedinu molbu i da u slučaju kada jedna članica podnese molbu sa kojom se ne slažu druge članice, insistira se da se među članicama Interpola obave ineterne konsultacije do postizanja zajedničkog dogvora.

Što se tiče jučerašnje teme o dolasku Hašima Tačija u Preševo, kada je Stefanović rekao da će MUP Srbije postupiti po nalozima suda, on je odgovorio da vladavina prava podrazumeva da se postupa po nalozima suda.

- Znamo da postoje određeni sudski nalozi i svako lice za kojim postoji poternica biće procesuirano po zakonu, Kada sudovi daju nalog svi ostali moraju da ga ispunjavaju - rekao je Stefanović.

VIDEO: Nezapamćena akcija srpske policije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA