Srbija 2025. u EU? Iluzorno! Najjača nemačka opoziciona partija traži referendum o proširenju Unije

Učlanjenje država Zapadnog Balkana u EU donosi promene "u pravcu balkanzacije EU, što mi uopšte ne želimo, a da prethodno ne pitamo naš narod da li je sa time saglasan" - kažu u AfD-u

  • 11

Klub poslanika ekstremno desničarske Alternative za Nemačku (AfD), najveće opozicione partije u nemačkom Bundestagu, zahteva referendum u Nemačkoj o članstvu zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Naši prijatelji iz EU moraju preciznije da se izjasne, Orlić poručuje: Konferencija u Briselu je prilika da se potvrdi evropska perspektiva Srbije

Poslanik u Bundestagu Zigbert Dreze je u Berlinu izjavio da učlanjenje država Zapadnog Balkana u EU donosi promene "u pravcu balkanzacije EU, što mi uopšte ne želimo, a da prethodno ne pitamo naš narod da li je sa time saglasan.“

Stoga će AfD u skorije vreme organizovati narodni referendum o tom pitanju, rekao je Dreze, prenosi DPA.

Prema njegovim rečima, Alternativa za Nemačku smatra da je Junkerov datum za prijem novih članica, 2025. godina, totalno iluzoran i kontraproduktivan.

Skoro sve zemlje Zapadnog Balkana imaju strukturne probleme sa korupcijom i organizovanim kriminalom, kazao je Dreze i podsetio da njegova stranka principijelno pozdravlja uključenje Zapadnog Balkana u EU, pod uslovom da se ispune brojni uslovi, poput nezavisnog pravosuđa.

Poslanik AfD u Bundestagu Harald Vajel smatra da bi neka vrsta Zapadnobalkanske unije, koja bi bila van bilo kakvog velikog rešenja u okviru EU, bila jedna od mogućih opcija.

On smatra da bi to mogao da budem "plan B ili C, a možda čak i najizgledniji i najbolji plan A“.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnaskela

    11. oktobar 2018 | 10:27

    Tako je braćo Nemci, ne dajte nam u kletu Uniju, šta ćemo mi među vas kulturne naciste, ustaše i slične, nismo mi dovoljno civilizovani za vas! Evo, primite Albaniju, oni su odlični.

  • Nikolas

    11. oktobar 2018 | 13:01

    A MOGLI SMO VEC ODAVNO BITI U BRIKSU I ZIVELI BI NEUPOREDIVO BOLJE NEGO SAD U CEKAONICI ZA EU !!! CEKAMO VOZ KOJI ZA NAS SRBE NEPOSTOJI!!

  • Nikolas

    11. oktobar 2018 | 12:24

    STAGOD MI URADILI U EU NAS NECE PRIMITI ISTO KAO TURSKU KOJA JE JOS I CLAN NATOa!!! NAS SRBE SMATRAJU ,STORENDE ELEMENT.ZBOG 2 SVETSKA RATA A I SAD SE PROTIVIMO GLOBALIZACIJI I OSVAJACKIM NATO POHODIMA PREMA RUSIJI I KINI!! NEMACKA TURSKOJ ISTO NECE DOZVOLITI ULAZAK ZBOG BROJNOSTI STANOVNIKA I ISLAMA!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA