Totalno rasulo u Prištini! Stranke bez dogovora, rastu šanse Tačija

Ovo neslaganje političkog spektra, smatraju poznavaoci političkih pitanja, u velikoj meri šteti Prištini i procesu dijaloga u celini

  • 1

Nejedinstvo političkih stranaka u Prištini u vezi sa dijalogom omogućava kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju da promoviše ideju o korekciji granica sa Srbijom, piše danas prištinski list "Zeri".

Tači tvrdi: Makron podržao pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca

Tači je, međutim, u toj misiji sam i nema podršku nijednog političkog subjekta, pa ni njegove bivše stranke DSK, navodi dnevnik, prenosi RTK.

Ovo neslaganje političkog spektra, smatraju poznavaoci političkih pitanja, u velikoj meri šteti Prištini i procesu dijaloga u celini.

Po njihovom mišljenju, to otvara put Tačiju da ostvari svoje ciljeve u ovom procesu, piše "Zeri".

Prištinska Koha Ditore piše danas da je propao još jedan pokušaj vladajuće koalicije i dela opozicije u Prištini da postignu konsenzus o dijalogu sa Beogradom.

Kako prenosi prištinski dnevnik, lideri vladajuće koalicije predložili su u ponedeljak rezoluciju o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine u okviru briselskog dijaloga, ali da bi ona bila usvojena neophodno je da za nju glasa dve treći poslanika u parlamentu u prištini.

I dok predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji tvrdi da je sastanak koji je juče održan bio konstruktivan, Koha tvrdi da se na njegov poziv nisu odazvale dve najveće opozicione stranke Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje, koje se zalažu za vanredne parlamentarne izbore.

Kadri Veselji - Foto: Profimedia

- Od maja pokušavam da pozovem partije na zajedničke sastanke. Kosovo mora da govori jednim jezikom i da ima jedinstvenu poziciju o svojoj platformi. Predložena rezolucija uključuje sve što su opozicija i vladajuća koalicija tražile - rekao je Veselji.

On je opozicionim partijama koje se nisu odazvale poručio da Kosovo ne može da bude, kako je rekao, bojno polje za vlast.

Od opozicionih stranaka sastanku su prisustvovali predstavnici Socijaldemokratske partije i Alternative.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA