Dragan Marković Palma među najboljim liderima i menadžerima bivše Jugoslavije, Balkana i Evrope: Spaja nas sposobnost, a ne podobost (FOTO)

- Zadatak menažera je da stvaraju  poslovnu ambijent  gde će kriterijum biti sposobnost a ne podobnost - poručio je Dragan Marković Palma

  • 2

U Aero klubu u Beogradu je priređena  svečana večera povodom promocije prvog izdanja monografije  "Elita biznisa-najbolji lideri i top menadžeri Jugoslavije, Balkana i Evrope u vremenu od 1991. do 2001. godine". Univerzitetski profesor  i rektor Evropske akademije nauka dr Milija Zečević je rekao prisutnima  da su okupljeni ljudi od izuzetne energije koji su uvek pobeđivali.

Konačno stiglo objašnjenje ko će jesti skupe sireve u Skupštini Srbije (FOTO)

- Ponosan  sam na vas. Vi ste radili za zemlju u najtežim mogućim uslovima - u vreme sankcija i tada se niste dali. Znali ste kako da napredujete, jer ste vi internacionalni menadžeri i tada ste spasavali državu i vaša preduzeća i niko nije mogao da vas spreči u tome. Tada ste hrabro radili, kao i sada. Pomenuću samo neke dr Milovana Bojića direktora državnog Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" i Dragana Markovića Palmu predsednika Jedinstvene Srbije i Skupštine grada  Jagodine - kazao je profesor Zečević.

Prisutne je pozdravio i Dragan Marković Palma predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine koji je 1995 godine dobio priznanje za najboljeg menadžera i preduzetnika. Marković je istakao  da je sve njih i tada, a i sada spajala sposobnost, a ne podobost. On je govoreći o profesoru Zečeviću rekao da on nikada  nije imao državne funkcije,  a da je za Jugoslaviju i Srbiju uradio kao 80 odsto ministara u tadašnjim vladama.

Prisutne je pozdravio i Dragan Marković Palma predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine koji je 1995 godine dobio priznanje za najboljeg menadžera i preduzetnika-Foto: Palma plus

- Ja sam dobio mnogo priznanja ali mi je titula koju mi je dodelio profesor Zečević te devedeset i pete  godine najdraža i uvek je s ponosom ističem. Uvek ću slušati profesorove savete jer je on veliki vizionar. Mi, menadžeri nikada se nismo žalili, jer nismo tu da se žalimo već da radimo za gradjane i da ih pomažemo. Moram da vas podsetim  da su  prisutni ovde pravili  fabrike i proizvodili u vreme sankcija, da su to neki posle 2000. godine rasprodali i dok ste vi radnike zapošljavali ti isti su ih ostavili bez posla. Sećam se da je tada profesor lobirao po svetu i pravio prohodnost za naše privrednike. Danas se privređuje u mnogo boljim uslovima, Srbija je međunarodno popularna, a sve to zahvaljujući predsedniku Vučiću i ministru Dačiću. Ja sam često putovao po svetu i imao sastanke na najvišem nivou i uvek sam se trudio da ukažem na nepravdu koju je Srbija pretrpela. Dobre stvari možete da uradite za svoju zemlju i kada niste ministar. Što se tiče nas menadžera hoću da kažem  da mi ne gledamo u horoskop pa da vidimo šta treba da radimo, u knjizi ne piše koju investiciju treba da realizujemo, tamo nema da se pročita šta je to vizija za budućnost,  već mi sami stvaramo tu  viziju svakodnevnim radom - kazao je Marković prisutnim menadžerima.

Dragan Marković Palma je govorio i o Milovanu Bojiću direktoru državnog Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje, za  koga je istakao da je spasio mnogo života i da je on najbolji evropski lekar u svojoj struci.Na skupu je govorio i dr Milovan Bojić direktor državnog Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje. On je istakao značaj  pedagoškog rada  profesora Milije Zečevića rekavši da je velika mudrost kada učitelj u učeniku prepozna učitelja. On se profesoru zahvalio što je u prisutnima prepoznao resurse koji će trajati.

Zahvalan sam Draganu Markoviću Palmi na svemu što je učinio, on ne čeka bolja vremena već ih stvara-Foto: Medija centar Beograd

- Zahvalan sam i prisutnima, koji su nosioci zvanja koje im je profesor Zečević dodelio, osobito Draganu Markoviću Palmi jer je on pravi primer za sve ono što je do sada rečeno. Marković ne čeka bolja vremena već ih stvara, on ne vapi da bude na vlasti, nego da je sa narodom i uz narod. Sa takvim ljudima Srbija ima šansu za uspeh - zaključio je profesor Bojić.

Na promociji monografije "Elita biznisa-najbolji lideri i top menadžeri  Jugoslavije Balkana i Evrope  u vremenu od 1991. do 2001. godine" bili su prisutni Univerzitetski profesori prof.dr Branislav Šoškić, akademik Crnogorske akademije nauka, prof. dr Miodrag Zečević predsednik Jumbes banke, prof. dr Zoran Simićević ,akademik Evropske akademije iz Beča, prof. dr Miloš Kastratović, direktor Instituta za poslovna istraživanja, prof. dr Miroslav Raičević, direktor Instituta za ekonomsku diplomatiju, Dragan Tomić, direktor Simpa, Dragan Radević direktor Dnevnika, Živadin Mihaijlović, direktor Stankoma, Univerzitetski profesor dr Siniša Zarić, Miodrag Babić direktor Hemofarma, Branislav Baćović direktor Transšpeda, Rajko Đurdjević, direktor Autokomerca, Momir Jovanović, direktor Neoplante, Savo Knežević, direktor Dijamanta, Ljubiša Marić, direktor Banje Vrujci, Mila Rodić, direktor Srbijašuma, dr Živorad Smiljanić, predsednik SO Apatin, Slobodan Vojinović, predsednik Privredne komore Subotica, Dimitrije Tomović, direktor preduzeća Rudo, mr Jezdimir Marsenić generalni sekretar Asocijacije Sport za sve Srbije, dr Miroslav Popović, predsednik Jugoslovenske profesionalne bokserske federacije i Vuk Rašović predsednik Džudo saveza Jugoslavije.

VIDEO: Palma pokazao pileće nožice: Ovo prodajemo Kini a mi ni ne jedemo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lemi

    13. oktobar 2018 | 19:44

    nesto razmisljam kako ono bese i miroslav bogicevic mikoje je dve hiljade i neke bio privrednik godine...

  • Milije

    13. oktobar 2018 | 22:25

    I ove nije sramota da ih Palma nagradjje...Mora da je bila i po neka hiljada za gospodu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA