Džeferović je gledao monstruozna ubistva Srba, nije učinio ništa da ih spreči: Dodik o prošlosti člana Predsedništva BiH

- Definitivno je Džaferović imao odgovornost, a postoje dokazi i izjave pojedinaca - izjavio je Milorad Dodik

  • 24

Izabrani srpski član u Predsedništvu BiH Milorad Dodik rekao je da će svaki put kada bude video Šefika Džaferovića u Predsedništvu, svaki njegov predlog gledati kroz činjenicu da je bio svedok smaknuća Srba i da je imao mogućnost da to spreči, a da to nije uradio.

Imam pravo na stav u vezi sa Kosovom, svidelo se to nekome ili ne: Komšić nastavlja o prekrajanju granica, Pacoli ga podržava (FOTO)

To, za "Novosti", kaže izabrani srpski član u Predsedništvu BiH Milorad Dodik, a povodom ulaska u ovo telo Šefika Džaferovića kao predstavnika Bošnjaka. Dodik napominje da njemu niko ne može da pripiše da se tako ponašao prema muslimanima.

Prema njegovim rečima, Džaferović je u ratu bio načelnik Centra bezbednosti Zenica, koja je bila i zona Sakiba Mahmuljina, a gde je delovao i ozloglašeni odred "El mudžahedin", koji je odsecanjem glava pobio na desetine Srba.

- Definitivno je Džaferović imao odgovornost, a postoje dokazi i izjave pojedinaca da su neposredno pored njega ubijali Srbe i da nije reagovao. Uz to, kao načelnik Centra zataškao je podatke o zločinima odreda "El mudžahedin" - izjavio je on.

Dodik je poručio da će svaki Džaferovićev predlog gledati kroz činjenicu da je bio svedok smaknuća Srba-Foto: Tanjug/AP

Inače, iako je Džaferović u ratnom periodu odobravao državljanstvo mudžahedinima koji su se borili u BiH, a direktno su bili u tom odredu, do procesa protiv njega nikada nije došlo.

Sumnja se da je obiman deo dokumentacije sklonjen, a da je upravo on to učinio.

Dodik ističe da nije mogao da utiče na to koga će Bošnjaci da izaberu za člana Predsedništava BiH.

- Šta da radimo, on je izabran i ja tu ne mogu ništa. Ali, neću zaboraviti to što je uradio - poručio je Dodik.

Definitivno je Džaferović imao odgovornost, a postoje dokazi i izjave pojedinaca da su neposredno pored njega ubijali Srbe i da nije reagovao-Printskrin: Youtube/TV1 HD

Masovno stradanje Srba na Vozući dogodilo se od 10. do 24. septembra 1995. godine, kada je na njih krenula ofanziva 23.000 muslimanskih vojnika Drugog i Trećeg korpusa tzv. Armije BiH i odreda "El mudžahedin", uz podršku NATO avijacije.

Tada je spaljeno 30 srpskih sela, proterano 1.920 srpskih porodica sa 7.680 članova, ubijeno 459 boraca Vojske RS i civila, dok se za 126 osoba još traga.

VIDEO:  Predsednik RS Milorad Dodik, glasanje na izborima u BiH

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aca

    13. oktobar 2018 | 17:30

    Tako je Mile ...i onaj drugi clan nije nista bolji >samo ostro sa njima jer to Srpska ocekuje od tebe .

  • salko

    13. oktobar 2018 | 19:57

    Pa dajte ime samo jednog politicara muslimana sa kojim bi se Dodik slozio po bilo kom pitanju??!Sto se tice Hrvata kaze da je bio u dobrim odnosima sa Covicem.Istim onim koji je proslavljao oluju u prvim redovima,skupa sa Kolindom!!?

  • Nema imena

    13. oktobar 2018 | 15:12

    Tako je Dodo!Srbi su uz tebe!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA