≫ 

DSS ne veruje u SzS: Jovanović nije siguran da je Savez instrument za promene

Glavno pitanje ostaje da li takvo udruživanje predstavlja jednu nužnu etapu ka tim promenama, kaže lider DSS

  • 70

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović  izjavio je da "nije sasvim siguran da udruživanje u Savez za Srbije može biti instrument za sprovođenje istinskih promena kakve su potrebne državi".

Dačić o kongresu SPS-a krajem decembra i protivkandidatima: Biramo rukovodstvo, ne menjamo program (FOTO)

- Glavno pitanje ostaje da li takvo udruživanje predstavlja jednu nužnu etapu ka tim promenama. Daćemo sebi još malo vremena za taj odgovor - naveo je lider DS S-a za dnevni list Danas.

On je istakao da misli da su Srbiji potrebni novi ljudi, "jer smo se do sada nekako vrteli u krug".

- I upravo tu svežinu pravimo u ovom Novom DSS-u. Ne samo što smo izvršili smenu generacija u stranci, već nam konstantno prilaze novi ljudi, kako studenti, tako i ljudi poput prvaka opere Narodnog pozorišsta Miodraga Jovanovića -  kazao je Jovanović.

On je, međutim, rekao i da se i pored sigurne potrebe za novim ljudima na politickoj sceni, postavlja pitanje da li u postojecim medijskim uslovima ima prostora za neku novu koaliciju koju bi vodio DS S.

- U svakom slucaju, odgovori na pitanja koja treba da razresimo nece proisteci iz razgovora sa SzS. Te odgovore mozemo da damo samo mi kao stranka. Ostaje pitanje nije li takvo udruzivanje jedna nuzna faza. Dacemo sebi jos malo vremena za taj odgovor - zaključio je Jovanović.

VIDEO: Dragan Đilas o guranju odbornika

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA