Savez za Srbiju optužuje REM, Zekić odgovara: Vršite pritisak na nezavisno telo

- Mi smo samostalni i nezavisni, niko nas iz vlasti ne pritiska, neće nas pritiskati ni opozicija - istakla je Olivera Zekić

  • 13

Funkcioneri Saveza za Srbiju zatražili su danas od REM da kazni RTS i RTV i da ukine nacionalnu frekvenciju Pink televiziji, a članica REM Olivera Zekić uzvratila je da ovo nezavisno regulatorno telo za elektronske medije niko "iz vlasti ne pritiska, pa neće ni opozicija" i ocenila da se opozicija ponaša kao Informbiro.

U ovom poslu se dešava svašta pa i ovo: Balši Božoviću konferenciju prekinuli neočekivani gosti (VIDEO)

Trenutni pedsedavajući predsedništva Saveza za Srbiju Janko Veselinović rekao je da je REM odbio da nadzire rad elektronskih medija u političkim kampanjama 2016, 2017 i 2018. godine, te da je propustio da oduzme frekvenciju TV Pink, iako je za to, kako je rekao, bilo na desetine, a možda i stotine razloga.

Dodao je da je to regulatorno telo propustilo i da opomene RTS zbog neobjektinvog informisanja i nezastupljenosti opozicionih stranka na javnom servisu.

- Ispunili su se svi uslovi da opozicija jednoglasno traži da se stanje hitno promeni, a ako ne - da se preduzmu druge mere, kako bi u Srbiji imali slobodu medija - rekao je Veselinović.

Novinar Pinka je na to primetio da je Veselinović izneo više netačnih optužbi na račun te medijske kuće, i upitao da li opozicija hoće da cenzuriše tu televiziju.

U diskusiju Veselnovića i novinara Pinka umešao se Dragan Ðilas i rekao da je, nakon krivične prijave za govor mržnje protiv Dragan Vučićevića, podneo prijavu i protiv Željka Mtrovića.

Ðilas je potom optužio članicu REM Oliveru Zekić, koja je takođe pristvovala konferenciji SZS, da je nedavno saopštenje pisala "po diktatu" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ðilas je potom optužio članicu REM Oliveru Zekić, koja je takođe pristvovala konferenciji SZS, da je nedavno saopštenje pisala "po diktatu" predsednika Srbije Aleksandra Vučića-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zekić je rekla da je u njegovo vreme verovatno rađeno po diktatima raznih lidera, ali da ovo nije 2012. godina i da diktata nema.

- Mi smo samostalni i nezavisni. Niko nas iz vlasti ne pritiska, neće nas pritiskati ni opozicija - istakla je Zekić.

Komentarišući današnju konferenciju za štampu, koju su predstavnici SZS održali ispred zgrade u kojoj se nalazi Regulatorno telo za elektronske medije, Zekić je kazala da to nije način da se REM-u nešto poruči i ocenila da je njihova konferencija "pokušaj domaće verzije Informbiroa".

Zekić je navela da predstavnici SZS-a, ako hoče nešto da poruče REM-u, to treba da učine tako što će im uputiti pisane zahteve, a ne tako što će se okupljati ispred zgrade gde se REM nalazi i držati konferenciju za štampu.

Zekić je navela da predstavnici SZS-a, ako hoče nešto da poruče REM-u, to treba da učine tako što će im uputiti pisane zahteve-Printskrin: Youtube/СРБИН.инфо

- Ne znam kako bih objasnila okupljanje šačice lidera, koji neće da prime odštampani Zakon o elektronskim medijima, u kome piše čime se bavi REM. Oni to ne znaju, promašili su temu, a ja da im pomažem da svoju temu bolje formulišu, neću - rekla je ona.

Današnji postupak predstavnika SZS-a nije način, istakla je, da se obračunavaju sa institucijama i bore za vlast, mada, kako kaže, predizborne kampanje nema, već je ona samo u njihovim glavama.

Navela je da je Srbija demokratska zemlja i da svi imaju prava da pričaju šta hoće, ali i ponovila da je ipak potrebno da se opozicija pisanim putem obrati REM-u.

- Ali, izgleda da ne znaju gde udaraju. Ovo je pritisak na našu nezavisnost i samostalnost i apelujem na njih da odustanu, jer niti je zakonito, niti etički, ali oni izgleda za te kategorije ne znaju - zaključila je Zekić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA