Boško Obradović se ogradio od Noga, ali ga ne smenjuje

To nije i nikada neće biti politika Dveri - istakao je Obradović

  • 17

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se ograđuje od izjave poslanika Srđana Noga, koji je rekao da premijerka Ana Brnabić, ukoliko je parafirala Dablinski sporazum sa Evropskom unijom o migrantima, "treba da bude obešena istog časa na Terazijama", a pored nje i Aleksandar Vučić.

Tužilaštvo istražuje Noga zbog pretnji smrću Ani Brnabić i Aleksandru Vučiću

Obradović je istakao da je Nogo u sredu na neprikladan i neprimeren način govorio o jednoj bitnoj temi i naglasio da politika Dveri nije pozivanje na nasilje i vešanja.

- Nikakvog vešanja u Srbiji neće biti. Poslednji koji su vešali su nemački okupatori i sa gnušanjem se toga sećamo. To nije i nikada neće biti politika Dveri - istakao je Obradović, navodi se u saopštenju Dveri.

S druge strane, nije saopšteno, da će Nogo zbog svoje skandalozne izjave biti smenjen, već se dodaje da je tema migrantske krize veoma bitna i da očekuju odgovor na važno pitanje, a to je da li je potpisan Dablinski sporazum koji znači stotine hiljada migranata u Srbiji.

- To je apsolutno neprihvatljivo i onaj ko misli to da uradi mora krivično da odgovara za ugrožavanje državne bezbednosti - rekao je Obradović.

On je ocenio i da opozicija ne sme da se ponaša isto kao i Srpska napredna stranka i da se ljudi na vlasti nikada nisu izvinili za svakodnevne najgore uvrede političkih protivnika i podizanje društvenih tenzija.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    18. oktobar 2018 | 14:08

    Na izborima ce biti tik uz njega na drugom mestu na poslanickoj listi.Toliko o iskrenosti Obradovica.

  • Hana

    18. oktobar 2018 | 14:20

    Da Obradović osuđuje Nogovo ponašanje, smenio bi ga, ne bi ga više držao u stranci!

  • Daki

    18. oktobar 2018 | 14:24

    Ogradio se Bošković a ne smenjuje Noga,u prevodu isti smo obojica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA