≫ 

Japan ulaže 500.000 evra u projekat uklanjanja protivpešadijskih mina: Brnabić zahvalila na prijateljstvu, donacijama i saradnji (FOTO)

Brnabić je istakla da je trend unapređenja saradnje naročito primetan nakon istorijske posete premijera Japana Šinzo Abea Srbiji, u januaru ove godine, i izrazila uverenje da će dve zemlje u narednom periodu proširiti saradnju i na nove oblasti

  • 11

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas, u razgovoru sa parlamentarnim zamenikom ministra spoljnih poslova Japana Kenđi Jamadom, da je Japan naš prijatelj i donator i važan partner u političkom i ekonomskom smislu.

Telegraf saznaje: Zaev otkazao posetu Beogradu

Brnabić je istakla da je trend unapređenja saradnje naročito primetan nakon istorijske posete premijera Japana Šinzo Abea Srbiji, u januaru ove godine, i izrazila uverenje da će dve zemlje u narednom periodu proširiti saradnju i na nove oblasti.

Sagovornici su se složili da jučerašnje potpisivanje Sporazuma o finansiranju projekta uklanjanja ostataka protivpešadijskih mina u opštini Bujanovac sa Međunarodnim fondom za jačanje ljudske bezbednosti, predstavlja još jedan važan korak u pravcu daljeg jačanja naše bilateralne saradnje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednica Vlade je zahvalila za podršku i finansijsku pomoć Japana od 500.000 evra, kako bi ovaj značajni projekat bio realizovan.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Parlamentarni zamenik spoljnih poslova Japana istakao je da su kompanije iz Japana zainteresovane za dolazak na naše tržište, pre svega one koje se bave oblastima IT industrije i saobraćaja.

Jamada je naveo da je upoznat sa najnovijim ekonomskim pokazateljima, koji potvrđuju trend razvoja srpske privrede i pohvalio napore Vlade Srbije usmerene ka stvaranju stabilnog poslovnog okruženja, značajnog za privlačenje novih japanskih investicija.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade ukazala je na to da su japanske kompanije važan deo srpske ekonomije, što je dokaz dobro sprovedenih ekonomskih reformi i pokazatelk stabilnosti poslovne klime.

Od japanskih investitora i njihovog pristupa poslovanju, mnogo možemo da naučimo, zaključila je premijerka i dodala da veliki značaj pored investicija imaju i nove tehnologije koje dolaze sa japanskim kompanijama.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnostima saradnje u oblasti kulture i umetnosti, a premijerka Brnabić izrazila je očekivanje da će se u narednom periodu stvoriti mogućnost za otvaranje izložbe japanskih umetnika u Beogradu, koja bi bila od izuzetnog značaja za približavanje kultura dva naroda.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Jamada je zahvalio premijerki Brnabić na pomoći koju je Vlada Srbije uputila povodom saniranja posledica poplava u Japanu i izrazio uverenje da će njena poseta Japanu, planirana za narednu godinu, biti veoma značajna za dalje unapređenje bilateralnih odnosa dve države, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Role

    18. oktobar 2018 | 15:28

    Japan je izuzetno stabilna i ekonomski jaka zemlja,bilo bi od izuzetnog značaja za Srbiju da se saradnja proširi na druge oblasti.

  • gv

    18. oktobar 2018 | 15:21

    Saradnja sa Japanom ce sigurno mnogo doprineti nasoj ekonomiji! Srbija nikada nije imala vise investicija nego u poslednjih nekoliko godina!

  • Marina

    18. oktobar 2018 | 15:33

    Divno prijateljstvo i donacija.Hvala Japancima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA