≫ 

Brnabić i Palmer razgovarali, akcenat na Kosovu: Mir i stabilnost u regionu od ključne važnosti (FOTO)

Palmer je naglasio da SAD čvrsto veruju da je za očuvanje mira i stabilnosti u regionu neophodna saradnja

  • 42

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Metjuom Palmerom o bilateralnim odnosima dve zemlje,

aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i regionu, kao i o daljem napretku ekonomske saradnje.

Patrijarh Irinej: SPC ne menja svoj stav o Kosovu i Metohiji

Brnabić je govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, istakla da su za nas mir i stabilnost od ključne važnosti i da ostajemo čvrsto posvećeni postizanju kompromisnog rešenja. Ona je podsetila da je Beograd ispunio sve svoje obaveze koje proističu iz Briselskog sporazuma, a da Priština nije ispunila ni jednu.

Palmer je naglasio da SAD čvrsto veruju da je za očuvanje mira i stabilnosti u regionu neophodna saradnja i istakao značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kako bi se došlo do tog cilja.

Foto: Vlada Srbije

Sagovornici su se složili da na ekonomskom planu postoji veliki potencijal za dalji razvoj saradnje dve zemlje, čemu u prilog ide i nedavno potpisani Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture, koji ima za cilj da unapredi uslove saradnje u ovoj oblasti.

Foto: Vlada Srbije

Brnabić je ocenila da su rezultati reformi sprovedenih u oblasti ekonomije i pravosuđa u Srbiji pokazatelj posvećenosti Vlade Srbije da dalje radi na unapređenju uslova poslovanja, što je snažan podsticaj za dolazak američkih i

drugih kompanija i garanciju da će raditi u predvidivom i podsticajnom poslovnom okruženju.

VIDEO: Brnabić: Oni se fotografišu, ja gledam s čime ću pred građane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA