UNMIK se povlači sa Kosova? Gutereš razmatra američko pismo

U pismu, koje je 9. oktobra poslala Guterešu, američka ambasadorka pri UN Niki Hejli zatražila je pokretanje izlazne strategije za UNMIK, što je u Beogradu ocenjeno kao inicijativa za odlazak te misije sa Kosova

  • 9

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Gutereš razmatra američku inicijativu za pokretanje izlazne strategije za misiju UN na Kosovu (UNMIK), rečeno je agenciji Beta u sedištu svetske organizacije u Njujroku.

Najvažnija vest iz Vašingtona stigla nam je sinoć! Trampov čovek za Balkan prelomio u vezi korekcije granica

Na pitanje da li je generalni sekretar UN primio pismo ambasadorke SAD pri UN Niki Hejli i kakvi su dalja procedura i mogući koraci, iz kancelarije portparola generalnog sekretara UN rečeno je da za sada mogu da kažu je "generalni sekretar video pismo i da ga razmatra".

U pismu, koje je 9. oktobra poslala Guterešu, američka ambasadorka pri UN Niki Hejli zatražila je pokretanje izlazne strategije za UNMIK, što je u Beogradu ocenjeno kao inicijativa za odlazak te misije sa Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u sredu da bi odlazak UNMIK-a, kao i formiranje kosovske Vojske, dovelo Srbiju u "užasno tešku poziciju" u kojoj više nema izbora nego da štiti svoj narod.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA