Palma krivi NATO za pad nataliteta u Srbiji i traži tužbu: Veliki broj tadašnjih devojčica, danas supruga, ne mogu da rađaju (FOTO) (VIDEO)

- Vojska Jugoslavije u vreme NATO agresije časno branila Srbiju i srpski narod i hvala svim generalima koji su časno branili Srbiju - poručio je Dragan Marković Palma

  • 1

U Jagodini je održana Skupština Kluba generala i admirala Vojske Srbije čiji je domaćin bio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Krim nije Kosovo: Putin poručio da Rusi nisu oteli ovo poluostrvo

Dragan Marković Palma je tom prilikom ocenio da je Vojska Jugoslavije u vreme NATO agresije, časno branila Srbiju i srpski narod i zahvalio se svim generalima koji su časno branili Srbiju. Većina je sa nama, neki su na izdrzavanju kazne, a neki nisu više među živima i prema njima imamo obavezu da ih se večno sećamo.

- Posebno pozdravljam generala Vladimira Lazarevića, koji je časno obavljao svoju funkciju ali je to osnivacima Haškog tribunala smetalo zato  što je "malo" srpskih vojnika poginulo, zato što nam nisu uništili oruđe i zato što je Srbija bila protiv toga da nam se otme Kosovo i Metohija i dovedu teroristi na vlast - kazao je Marković.

On je prokomentarisao i najavljeno formiranje vojske Kosova rekavši da će nju činiti teroristi UČK. On je pozvao srpski narod na jedinstvo oko nacionalnih interesa.

Palma je pozvao srpski narod na jedinstvo oko nacionalnih interesa-Foto: Palma plus

Klub generala i admirala Srbije  na sednici skupštine u Jagodini snažno je podržao politiku državnog rukovodstva Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kojom se brane nacionalni interesi, suverenitet i teritorijalna celokupnost Republike Srbije, poštujući Ustav Republike Srbije, Rezoluciju 1244, norme medjunarodnog prava uz uvažavanje budućnosti srpskog naroda i svih gradjana Srbije.

Palma je za pad nataliteta u Srbiji  optužio NATO i rekao da tadašnje devojčice, danas supruge, ne mogu da rađaju ili kad ostanu u drugom stanju već u petom mesecu se dogodi nešto što je tužno i žalosno za porodicu.

Klub generala i admirala Srbije  na sednici skupštine u Jagodini snažno je podržao politiku državnog rukovodstva Srbije-Foto: Palma plus

- Ako je Italija tužila NATO zbog vise od 300 umrlih i 4000 obolelih vojnika od karcinoma i do čije bolesti je došlo usled njihovog izlaganja osiromašenom uranijumu, zašto onda Srbija da ih ne tuži - zaključio je Marković.

Palma je, inače, izrazio posebno zadovoljstvo sto su generali izabrali bas Jagodinu jer je on sluzio vojsku u Titovoj gardi a taj rod u vojsci su tada mogli da sluze samo oni cija je biografija od pradede do vojnika čista.

Generali su obišli i turističko-sportski kompleks u Jagodini i tom prilikom su hteli da se podsete na vreme kada su bili aktivni sa porukom koju su koristili oficiri: "Vrlo dobro, sluzimo Srbiji!"

Video: Palma se sreo sa generalima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA