≫ 

Oni umesto politike nude pretnje i nasilje, smeta im što se borim za Kosovo: Vučić odgovorio na napade opozicije

- Njima smeta što se borim da nađem najbolje rešenje za Kosovo - izjavio je predsednik Vučić

  • 39

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je rešenje opozicije za Kosovo nezavisnost, na kojoj su radili i dok su bili na vlasti, a da su danas najglasniji kada ga napadaju jer pokušava da nađe najbolje rešenje.

Pitam SAD na osnovu čega smatra da je pravno moguće stvaranje "Vojske Kosova"? Vučić poručio: Ako se to dogodi bićemo saterani u ćošak

Vučić je za televiziju Pink rekao da su predstavnici današnje opozicije 2008. godine bili na vlasti kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, 2009. izbacili Srbiju iz razgovora u UN, 2010. na svoju inicijativu dobili katastrofalno savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde, a 2011. postavili carinske prelaze sa policijom na severu Kosova.

- Eto, to je njihovo rešenje. Tad su bili za rešenje - potpuno nezavisno Kosovo i doprineli su tome - rekao je Vučić i dodao da im sada smeta što se on bori da ne bude tako.

UVEK SAM NA STRANI MEDIJA, BILI ONI ZA ILI PROTIV MENE

On je poručio da će uvek biti na strani medija, bili protiv njega ili ne, ali i da će se boriti za svoje pravo da kaže šta misli i da kaže istinu.

Nikada nikoga od medija nije tužio, dok su pretnje opozicije silovanjem, vešanjem... posledica toga što nemaju svoju politiku, pa moraju da na taj način zauzimaju javni prostor.

Nikada nikoga od medija nisam tužio, bili oni za ili protiv mene-Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- Zamislite da sam ja tražio zatvor za čoveka koji drugačije misli - primetio je Vučić i pobrojao imena svih dnevnih novina, nedeljnika i televizija koje negativno i loše izveštavaju o njemu, kritikuju, ali i izmišljaju i lažu, te dodao da "nikada nikoga nije zbog toga tužio".

Dodao je da niko ne demantuje sve ono što je rekao o vezama Šolaka i Ðilasa, ali niti ko pita, niti ko demantuje pet miliona evra koje je dobio Vuk Jeremić od Patrika Hoa ili 200.000 od katarske ambasade.

Naveo je da su se okupili svi oni koji su potekli iz DS, koji su se međusobno optuživali za krađe, malverzacije, a sada napravili svoje strančice, i doveli,i ovu fašističku, i sada kažu da su nada za Srbiju.

Ali, "to nije nada za pristojnu Srbiju" zajljučio je predsednik Vučić.

VIDEO: Vučić i Belen položili venac na kosturnicu srpskim vojnicima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dada

    19. oktobar 2018 | 17:31

    U zadnjih nekoliko godina se Srbija najviše trudi da održi mir i stabilnost u regionu.

  • Ranka

    19. oktobar 2018 | 17:05

    Ljudi, gde vi gledate tu nevidljivu opoziciju? Molim vas da mi kažete i ja bih da ih čujem. Hvala.

  • Maka

    19. oktobar 2018 | 16:07

    Ovi iz opozicije pretnjama pokusavaju da skrenu pricu sa glavne teme, a to je velika borba za KiM i bezbednost naseg naroda dole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA