Svi dogovori ništavni pred silom terorista iz Prištine, Popović poručio: Beograd da prekine pregovore ako ne odustanu od "Vojske Kosova"

- Posle ovakvih koraka Prištine, Srbija treba da preispita dalje sprovođenje dogovora koji su doneti u okviru Briselskih sporazuma - izjavio je Nenad Popović

  • 17

Ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović smatra da Beograd treba da prekine sve dalje pregovore sa Prištinom ukoliko ona ne odustane od procesa formiranja vojske.

Oni koji su narušili granice Srbije sada govore o teritorijalnom integritetu: Dačić upozorio na štetne poteze Prištine

Popović je naveo da nakon poslednjih odluka kosovske skupštine o formiranju tzv. vojske, Srbija treba da zahteva od "zapadnih sponzora lažne države Kosovo - da nateraju svoje štićenike da hitno stave van snage takvu odluku, jer će u suprotnom Srbija prekinuti sve dalje pregovore sa separatistima na Kosovu".

Prema rečima Popovića, ova odluka je "poslednji ekser u sanduk" Briselskih sporazuma koji se vode pod okriljem Evropske unije.

- Posle ovakvih koraka Prištine, Srbija treba da preispita dalje sprovođenje dogovora koji su doneti u okviru Briselskih sporazuma, jer je sada jasno da su ti dogovori ništavni pred silom terorista iz Prištine i njihovih zapadnih zaštitnika - ukazuje Popović.

Posle ovakvih koraka Prištine, Srbija treba da preispita dalje sprovođenje dogovora koji su doneti u okviru Briselskih sporazuma, poručio je Popović-Foto: Tanjug/AP

On smatra da Srbija kao odgovorna država mora jasno da stavi do znanja svima da neće dopustiti dalja poniženja i da će preduzeti sve mere da zaštiti svoje državne i nacionalne interese.

- Jasno je da Srbija u ovom trenutku mora još snažnije i čvršće da sarađuje sa našim saveznikom Rusijom po pitanju Kosova, kako bi se u narednom periodu sprečilo ukidanje UNMIK i formiranje takozvane Vojske Kosova, kao i da bi se obezbedilo poštovanje Rezolucije 1244 i sačuvala bezbednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini - istakao je Popović.

Video: Vučić: Prijem KiM u Interpol otvara najmanje dva ozbiljna problema

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    20. oktobar 2018 | 20:59

    SAD NAM KAO NIKAD U SRPSKOJ ISTORIJI TREBAJU RUSKE I KINESKE BAZE SA ORUZJEM ZA ODVRACANJE JER NAM PRETI NESTANAK!!! SRBIJA JE UGROZENA!! CRVENI ALARM !!! PUTINE SALJI VOJSKU SA URALA PRAVOSLAVLJE JE UGROZENO!!

  • brana

    20. oktobar 2018 | 15:19

    Nismo nikada ni trebali da zapocinjemo pregovore jer smo trebali da se vidimo onom Americkom,nema pregovora sa teroristima!Tiha voda...pogresno je misljenje i tvrdnja da moramo da pozurimo da sto pre privedemo kraju situaciju sa Kosmetom!Kome se zuri?Sra da resimo?Povlacenje okupatora i hapsenje terorista uz naplatu odstete za nelegalno bombardovanje je jedino sto treba NAS da zadovolji!Sta pregovarati sa siptarima i ovim sto su im pomagali?Da im poklonimo nase?!Nikad,ni metar zemlje!!!Neka budu tu 100 i 300 godina a nema sanse da bi toliko ostali jer ne mogu jos dugo da glume ljudska bica i svet ih velikom brzinom upoznaje i shvata sa kakvim zverima imamo posla ali ce na kraju i oni otici kao i svi okupatori koji su natapali srpsku zemlju krvlju!Kosmet je zaista srce Srbije jer je njen najstariji deo i nikako ne moze biti siptarskog plemena koje je dovedeno tu pre 200 godina da Srbima mrsi konce.

  • slađa

    20. oktobar 2018 | 13:07

    Nenad Popović je u pravu. I nije samo Rusija podrška u tom smislu. Sve države koje poštuju međunarodni poredak, nisu priznale terorističku tvorevinu tzv Kosovo su podrška Srbiji. Prištinske vlasti su same dovele formiranjem sopstvene vojske, ne dozvoljavajući srpskoj strani ni ZSO, niti poštujući bilo kakav dogovor, pre svega Briselski sporazum. Da ne pominjemo Rezoluciju 1244 i mogućnost učešća srpske vojske i policije u očuvanju bezbednosti Srba i imovine države Srbije kao i SPC.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA