Dačić o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora: Ne treba stalno ići, ali ja sam spreman, ne plašim se

Dačić je kazao da opozicija u Srbiji traži da bude izbora, a da sa druge strane "moli Boga" da se to ne desi

  • 7

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da ne zna da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, ali da podržava predsednika Aleksandra Vučića da ukoliko postoji potreba da se proveri legitimitet, onda treba održati izbore.

Najveće prepreke za uspeh dijaloga se nalaze u Prištini: Dačić objasnio sudbinu UNMIK-a, "Vojske Kosova" i prijema u Interpol

Dačić je kazao da opozicija u Srbiji traži da bude izbora, a da sa druge strane "moli Boga" da se to ne desi.

- Ako neko može da iznosi stavove da mu ne smetaju izbori, kao što je predsednik Vučić izneo, to znači da njemu odgovara da izbori budu sutra, kao i meni - rekao je Dačić za TV Prva.

Naveo je da pitanje izbora nije pitanje za Vladu Srbije, već za političke stranke, koje čine većinu u Vladi i na političkoj sceni u Srbiji.

- Moj stav po tom pitanju je da ne treba stalno ići na izbore, izbori treba da budu redovni, ne zato što se plašim toga, ja sam spreman za izbore, mi smo druga stranka po snazi. Sa naše tačke gledišta i tu podržavam Vučića, ukoliko postoji potreba da se proveri legitimitet, nema problema, idemo na izbore - istakao je Dačić.

(Kraj) cr/dž

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    21. oktobar 2018 | 18:02

    KAKVI BRE VISE IZBORI !!! DAJ DA SE RADI NESTO U OVOJ SRBIJI -PA OVDE SU MESECNE ZARADE KAO NA ZAPADU DNEVNICA -PA DOKLE VISE BORBE ZA FOTELJE BLIZE KASI!! AKO SE OVAKO NASTAVI SRBIJU CE SVI MLADI NAPUSTITI I OVO CE BITI STARACKI DOM ZA KLISARE!!! ODOSE BRE SVI!!!

  • joakim

    21. oktobar 2018 | 15:54

    Bivse komunjare igraju perfidnu igru.Uslepali se kodSNSa .Za nista nisu odgovorni ali su tu..

  • Lugano

    21. oktobar 2018 | 19:00

    G. Dačiću izađi sam na izbore pa pobedi ovako uz jačeg dobro ti ide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA