Jeremić najavio da Narodna stranka sledeća dolazi na vlast, Đurić na to odgovorio: Nije Srbija Vukova "prokleta avlija"

- Vuk Jeremić nikada neće doći na vlast u Srbiji koliko god novca dobio od Katara i svog poslovnog partnera Patrika Hoa, jer o tome odlučuju građani, a ne inostrani vlasnici prljavog kapitala - poručio je Ðurić

  • 48

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić rekao je danas da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nikada neće doći na vlast, jer, kako je rekao, Srbija nije njegova "prokleta avlija", već slobodna zemlja u kojoj odlučuju građani.

Oni umesto politike nude pretnje i nasilje, smeta im što se borim za Kosovo: Vučić odgovorio na napade opozicije

- Vuk Jeremić nikada neće doći na vlast u Srbiji koliko god novca dobio od Katara i svog poslovnog partnera Patrika Hoa, jer o tome odlučuju građani, a ne inostrani vlasnici prljavog kapitala - poručio je Ðurić, saopštila je SNS.

On je istakao da će u Jeremićevoj biografiji trajno i neizbrisivo biti upisano da je on dijalog o KiM izmestio iz UN, da je doveo Euleks, da je od Međunarodnog suda pravde dobio potvrdu legalnosti jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti i da je doveo albanske carinike na prelaze između Srba i Srba.

Ðurić ocenjuje da su Jeremićevi gresi toliko veliki i neoprostivi da ih ne može sakriti ni čitava šuma laži i izmišljotina o navodnoj ugroženosti demokratije u Srbiji, jer građani shvataju da su oni ti koji danas odlučuju o sudbini države, a ne, kako kaže, "pitomci Katara i međunarodnih kriminalaca".

- Nije Srbija Jeremićeva prokleta avlija, već je slobodna zemlja koja je najzad ujedinjenjem građana iza državotvorne politike Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića povratila pravo da suvereno odlučuje o svojoj budućnosti - istakao je Ðurić.

On kaže da je to pravo Srbija izgubila upravo pod vlašću njegove tajkunsko-lopovske družine, ali da je prognavši ih u mračnu prošlost izabrala bolju budućnost, u kojoj oni "mogu biti samo podsetnik na neka sumorna i mračna vremena kada je naša država bila na granici da izgubi sve ono za šta su se generacije naših predaka borile".

- U Srbiji na vlast više nikada neće moći da dođu oni koji svojim političkim konkurentima prete silovanjem i vešanjem, jer to nije Srbija u kojoj bi iko osim Jeremića i njegovih drugova iz Saveza za linč i silovanje voleo da živi -poručio je Ðurić.

Jeremić je ranije danas na sednici Glavnog odbora rekao da Narodna stranka najbrže raste i da veruje da će biti prva naredna na vlasti, a kritikovao je i politiku aktuelne vlasti prema KiM.

On je kritikovao politiku aktuelne vlasti prema KiM i tvrdi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio da je politika razgraničenja doživela poraz, jer nema podršku naroda.

Međutim, Jeremić tvrdi i da je Vučić "iza scene" počeo ubrzano da radi na dogovoru o razgraničenju s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

- Ovoga trenutka dogovaraju se poslednji detalji između Vučića i Tačija - kaže Jeremić.

Prema njegovim rečima, razgraničenje znači da će 90 odsto teritorije pokrajine Kosova i Metohije i još delovi juga Srbije ostati "sa one strane granice", kao i imovina i crkve SPC.

Dodao je da razgraničenje znači i to da Kosovo postaje punopravna članica UN, što će dovesti do stvaranja "Velike Albanije", jer, navodi, dve nezavisne države niko ne može da spreči da se ujedine.

Jeremić je obraćajući se na sednici Glavnog odbora kazao da to za koliko će stranka preuzeti vlast u svoje ruke zavisi isključivo od njih i od jedinstva i sabornosti unutar stranke.

On kaže i da je Srbija u fazi dubokog sna i da je predsednik Aleksandar Vučić razara.

Rekao je da su mu pre godinu dana, kada je krenuo s forimiranjem stranke, mnogi govorili da za njega ima vremena, da je trenutna vlast veoma jaka i da treba da sačeka da "sami splasnu i oslabe" i dodao da se on ipak odlučio na formiranje, jer "korov i kancer se ne povlače sami od sebe".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bgd

    21. oktobar 2018 | 16:09

    Slažem se sa Đurićem,ali bih,ipak,malo pogledao šta se radi i šta se događalo i događa u Bosni,Crnoj Gori pa sad ,najnovije u"Severnoj"(!!!)Makedoniji.Sve protiv naroda i narodne volje novcem,silinama,ucenama,smicalicama,prevarama,lažima, i bezobzirnostima.Da ne zaboravimo i naš"čuveni"5.oktobar 2000-te!

  • Jovana

    21. oktobar 2018 | 15:34

    Sada su na vlasti ljudi koji rade za dobrobit svog naroda. I to necemo menjati.

  • Sara

    21. oktobar 2018 | 15:40

    Pusti snovi sto se njih tice zna se da ce Vucic imati vecinu kao i uvek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA