≫ 

Tači bi da otme jug Srbije, a o Mitrovici, Gazivodama i Trepče neće ni da razgovara

Prema njegovim rečima, oni koji su protiv njegove inicijative nemaju drugu alternativu "koja bi obezbedilo priznanje Kosova od Srbije i članstvo u EU, NATO i UN"

  • 14

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je za Večernji list da korekcija granica između Kosova i Srbije predstavlja istorijsku priliku za konačni mirovni dogovor sa Srbijom, prenosi prištinska štampa.

Beograd i Priština će morati da preduzmu politički teške stvari, iz SAD poslata poruka: Obe strane moraju imati u vidu da je stvar hitna

Tači je ponovio da bi Preševo, Medveđa i Bujanovac trebalo da budu deo Kosova i da ni pod kojim okolnostima on se ne bi saglasio da razgovara o severu Mitrovici, jezeru Gazivode ili rudnika Trepča.

Prema njegovim rečima, oni koji su protiv njegove inicijative nemaju drugu alternativu "koja bi obezbedilo priznanje Kosova od Srbije i članstvo u EU, NATO i UN".

Govoreći o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u oružane snage, Tači je rekao da Kosovo ima pravo da ima svoju vojsku, kao i svaka druga zemlja.

Tači je ocenio da vlasti Kosova, kako bi uspostavili vojsku, mora da sarađuje sa Sjedinjenim Državama i NATO.

Vučić: Želimo trajni mir sa Albancima, ali to ne zavisi sam od Srbije

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BranoT

    22. oktobar 2018 | 12:30

    Možda je predsjednik ali samo LAŽNE DRŽAVE KOSOVO" !!!

  • Cika Velja

    22. oktobar 2018 | 15:40

    Ko jos nije nacisto,šiptari hoce jos da otmu,i ni o cem drugom ne zele da pregovaraju! Jel ima nekom nejasno zasto dogovora nikad nece biti?!

  • Sara

    22. oktobar 2018 | 12:19

    Ma on je covek kojeg ne treba slusati, svska rec mu je cista provokacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA