≫ 

Ako bi "Vojska Kosova" ušla na sever pokrajine, Srbija bi bila saterana u ćošak: Vučić upozorio italijansku ministarku odbrane (FOTO)

On je posebno ukazao na to da nijedan međunarodnopravni dokument ne predviđa formiranje tzv. kosovske vojske

  • 33

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministarkom odbrane Italije Elizabetom Trentom, koja je prvi član nove italijanske Vlade, predvođene Ligom Sever i Pokretom pet zvezdica, koja posećuje Beograd, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Srbija svoj odgovor na formiranje "Vojske Kosova" predstavlja 8. novembra!

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Italije evropskom putu Srbije, kao i interes za razvoj saradnje dveju zemalja u svim oblastima.

On je istakao da je za srpsku ekonomiju važno da privuče investicije italijanskih malih i srednjih preduzeća, ali i usvoji njihova iskustva u radu.

Vučić i Trento - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić je, govoreći o regionalnoj situaciji, izrazio veliku zabrinutost zbog koraka koje Priština preduzima za formiranje tzv. kosovske vojske, upozorivši da bi Srbija, eventualnim ulaskom te vojske na sever Kosova i Metohije, bila saterana u ćošak.

On je posebno ukazao na to da nijedan međunarodnopravni dokument ne predviđa formiranje tzv. kosovske vojske i izrazio očekivanje da će Italija razumeti da bi takvi neodgovorni potezi mogli da ugroze mir i stabilnost i dovedu do tragičnih posledica.

Sastanka Vučića i Trento - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dvoje sagovornika su se, s tim u vezi, saglasili da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine.

Ministarka Trenta je istakla da će KFOR, kojim komanduje italijanski general, nastaviti da igra važnu ulogu u održavanju mira i stabilnosti, kao i u zaštiti Srba i drugih nealbanskih zajednica na KiM.

Ona je rekla da Italija poštuje vojnu neutralnost Srbije, ali i da ceni opredeljenje naše zemlje za saradnju sa NATO, a posebno učešće pripadnika srpske vojske u mirovnim misijama UN i EU širom sveta.

Italijanska ministarka Trento - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministarka Trenta je naglasila da Italija smatra da je Srbija ključna zemlja za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Predsednik Vučić i ministarka Trenta su istakli da će sledeće godine dve zemlje obeležiti dva važna jubileja: 140 godina diplomatskih odnosa i 10 godina strateškog partnerstva, što će biti prilika za potvrdu prijateljstva i saradnje Srbije i Italije, navodi se u saopštenju.

Vučić o formiranju "Vojske Kosova"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    22. oktobar 2018 | 17:38

    А шта би било да наша војска уђе?

  • star

    22. oktobar 2018 | 15:09

    Nijedan međunarodnopravni dokument ne predviđa formiranje tzv. kosovske vojske, i samo to formiranje ugrožava mir i stabilnost u čitavom regionu.

  • Milos Velebit

    22. oktobar 2018 | 15:30

    Covek je najopasniji kada je sateran u cisak, a posebno ako je SRBIN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA