≫ 

Misija KFOR-a pod komandom italijanskog generala nastavlja da čuva mir na Kosovu: Brnabić i ministarka odbrane Italije na sastanku (FOTO)

- Italija jedan od najvažnijih partnera Srbije, dobre odnose na svim poljima neophodno je dalje graditi i razvijati - izjavila je Ana Brnabić

  • 63

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministarkom odbrane Republike Italije Elizabetom Trentom o daljem jačanju odnosa dve zemlje, evropskim integracijama Srbije, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu.

Ako nije samo Kosovo, šta je uslov Srbiji za članstvo u Evropskoj uniji?

Brnabić je ocenila da je Italija jedan od najvažnijih partnera Srbije i da je dobre odnose na svim poljima neophodno dalje graditi i razvijati.

Ona je izrazila zahvalnost na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju nam Italija pruža na evropskom putu i istakla da Srbija ozbiljno pristupa sprovođenju reformi neophodnih za članstvo u Evropskoj uniji.

Brnabić je ocenila da je Italija jedan od najvažnijih partnera Srbije i da je dobre odnose na svim poljima neophodno dalje graditi i razvijati-Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Sagovornice su se saglasile da su mir i stabilnost od ključnog značaja, kao i da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine kako bi se došlo do kompromisnog rešenja.

Trenta je istakla da je misija KFOR-a važna i da će, pod komandom italijanskog generala, nastaviti da radi na očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

Trenta je istakla da je misija KFOR-a važna i da će, pod komandom italijanskog generala, nastaviti da radi na očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji-Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Brnabić je navela da će sledeća godina biti veoma važna za odnose dve zemlje jer će obeležiti dva velika jubileja: 140 godina diplomatskih odnosa i deset godina strateškog partnerstva.

Brnabić je navela da će sledeća godina biti veoma važna za odnose dve zemlje jer će obeležiti dva velika jubileja: 140 godina diplomatskih odnosa i deset godina strateškog partnerstva-Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Premijerka je predložila da konkretan doprinos jačanju partnerstva bude zajednička sednica dve vlade u Beogradu.

VIDEO: KFOR pod punim naoružanjem stoji na prilazu Gazivodama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    22. oktobar 2018 | 18:13

    Očuvanje mira treba biti prioritet svima.

  • Mika

    22. oktobar 2018 | 19:33

    Podrska Italije je od velikog znacaja za Srbiju u ovom momentu! Oni su nam jos jedna podrska u nizu!

  • Crepajac

    22. oktobar 2018 | 18:51

    Imam puno poverenje u Kfor da će zaštititi Srbe na KiM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA