Zastava Crne Gore vijoriće se na Kosovu: Podgorica se ne meša u stvaranje "Vojske Kosova" (FOTO)

Crna Gora se ne meša u unutrašnje stvari susednih zemalja poput formiranja vojske i očekujemo da Priština sama reši ovaj problem - izjavio je ministar odbrane Crne Gore

  • 18

Ministar odbrane Crne Gore, Predrag Bošković, izjavio je danas u Prištini da njegova zemlja ne želi da se umeša u, kako je rekao, unutrašnje stvari Kosova, kada je reč o pitanju transformacje Kosovskih bezbednosnih snaga i promene ustava.

Blizu mesta gde je NATO bomba ugasila tri nedužna života, Skat je prvi put izgovorio nešto što od Amerikanaca nismo čuli (FOTO) (VIDEO)

Bošković se sastao sa ministrom Kosovskih bezbednosnih snaga, Rustemom Berišom, i tom prilikom rekao da će, kako se navodi, "dve zemlje nastaviti partnerstvo i da će Crna Gora pomoći zemaljama regiona integracije ka NATO", prenela je prištinska Koha.

Bošković i Beriša su istakli da ova poseta predstavlja temelj budućeg unapređenja odbrambene saradnje Crne Gore i Kosova, ali i još jedan značajan indikator spremnosti da se zajedničkim naporima doprinese kontinuiranom razvoju dobrosusedskih odnosa, kao i očuvanju stabilnosti i mira u celom regionu.

- Crna Gora se ne meša u unutrašnje stvari susednih zemalja (formiranje vojske) i očekuju da Priština sama reši ovaj problem - rekao je Bošković i dodao da će zastava Crne Gore biti podignuta i kao deo NATO na Kosovu.

Foto: mod.gov.me

On je, kako se navodi, takođe komentarisao reakcije Srbije kada su se dva pripadnika Crnogorske vojske pridružila KFOR-u na Kosovu, ocenivši da je reč o "emotivnoj reakciji Srbije", te da je Crna Gora suverena država koja odluke donosi sama.

Beriša se zahvalio na otvorenoj podršci Crne Gore evroatlantskoj budućnosti regiona Zapadnog Balkana, ukazujući i na veliki značaj spremnosti da iskustva iz procesa evroatlantskih integracija podeli sa zemljama koje u njima vide svoju spoljnopolitičku perspektivu.

Rekao je da je sa Boškovićem razgovarao o Jadranskoj povelji A5, te da je istakao da Priština veoma ceni partnerstvo sa Crnom Gorom.

Ministar Bošković se danas u odvojenim susretima sastao i sa Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem-Foto: mod.gov.me

Ministar Bošković se danas u odvojenim susretima sastao i sa premijerom i predsednikom Republike Kosovo, Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem.

Tokom sastanaka na najvišem nivou, razmenjeni su stavovi o aktuelnim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim temama, pri čemu je posebno naglašena spremnost saradnje dve zemlje u procesu evroatlantskih i evropskih integracija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrija Berane

    23. oktobar 2018 | 14:56

    To onaj Bošković što je nekada nosio prsten sa 4 ćirilična S .

  • Zoran

    23. oktobar 2018 | 15:49

    Reciprocitetno uvesti naplatu boravišne takse za sve državljane "ekološke", bez obzira da li imaju dvojno državljansto CG i Srbije.

  • Mali Diktator

    23. oktobar 2018 | 14:37

    Njegos se u grobu prevrce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA