Palmer se posle susreta sa Vučićem sastao sa Tačijem i Haradinajem: Razgovori o "istorijskom sporazumu Srbije i Kosova" (FOTO)

Dobar je trenutak da se postigne istorijski sporazum, koji obezbedjuje uzajamno priznavanje Kosova i Srbije - izjavio je Hašim Tači

  • 46

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer danas je pružio uveravanja Hašimu Tačiju da SAD podržavaju proces dijaloga Kosova i Srbije, saopšteno je iz kabineta kosovskog predsednika.

Potezi Prištine otežavaju stabilnost u regionu, Dačić poručio: Ugrožavaju bezbednost Srba i nealbanskog stanovništva na Kosovu (FOTO)

Tači je rekao da SAD ostaju i dalje najveći strateški partner Kosova "na nezaustavljivom putu ka evroatlantskim integracijama".

Tači i Palmer su razgovarali o bilateralnim odnosima, političkim kretanjima na Kosovu, procesu evroatlantskih integracija, procesu učlanjenja Kosova u međunarodne organizacije, Bezbednosnim snagama Kosova (BSK) i o dijalogu Kosova i Srbije.

Tači i Palmer su razgovarali o bilateralnim odnosima, političkim kretanjima na Kosovu, procesu evroatlantskih integracija, ali i daljem toku dijaloga Beograda i Prištine-Foto: president-ksgov.net

Govoreći o poslednjoj fazi dijaloga Kosova i Srbije, kosovski predsednik je rekao da je nakon sporazuma Makedonije i Grčke, sada red na istorijski sporazum Kosova i Srbije.

- Dobar je trenutak da se postigne istorijski sporazum, koji obezbeđuje uzajamno priznavanje Kosova i Srbije - rekao je on.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je tokom razgovora s američkim zvaničnikom ocenio da SAD imaju "životnu ulogu u svim procesima" kroz koje prolazi Kosovo.

Ramuš Haradinaj je tokom razgovora s američkim zvaničnikom ocenio da SAD imaju "životnu ulogu u svim procesima" kroz koje prolazi Kosovo-kryeministri-ks.net

Vlada Kosova je saopštila da su Haradinaj i Palmer razgovarali o stanju na Kosovu, procesu transformacije BSK u Vojsku Kosova, o dijalogu Kosova i Srbije i o "naporima za postizanje međuinstitucionalnog i međupartijskog jedinstva oko dijaloga i vladavine reda i zakona".

Vlada Kosova je saopštila da su Haradinaj i Palmer razgovarali o stanju na Kosovu, procesu transformacije BSK u Vojsku Kosova i dijalogu Kosova i Srbije-kryeministri-ks.net

- Kosovo je opredeljeno za produbljivanje saradnje sa SAD u svim oblastima. Postigli smo značajne rezultate u oblasti vladavine zakona i takodje naša se zemlja konsoliduje iznutra i jača agendu evroatlanskih integracija - kazao je Haradinaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    23. oktobar 2018 | 16:33

    Bilo bi krajnje vreme da se okonca ova agonija!

  • ds

    23. oktobar 2018 | 17:16

    Srbija necen ikada priznati nezavisnost kIMa

  • Darko

    23. oktobar 2018 | 17:22

    Nadamo se da će Priština biti razumna i pristati na kompromis jer nema drugog načina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA