Razgraničenje na terenu: Kosovo Polje počinje prikupljanje potpisa o pripajanju Ugljara

Ova inicijativa pokreće se nakon što je SO Kosovo Polje nedavno usvojila predlog susedne opštine Gračanica o "razgraničenju"

  • 3

Opština Kosovo Polje pokrenula je inicijativu i formira tim koji će narednih dana prikupljati potpise meštana Ugljara, sela u Opštini Gračanica, za pripajanje susednoj opštini, javila je RTV KiM.

Novembar će biti "mesec odluke" za Beograd i Prištinu! Nemački poslanik upozorio Tačija, on mu odgovorio: Ja odlučujem sam (FOTO)

Toj televiziji je u Opštini Kosovo Polje potvrđeno da je pokrenuta inicijativa i da će početi prikupljanje potpisa.

Izvor iz kosovopoljske opštine nije mogao da kaže kada će njihovi službenici krenuti na “teren”, ali da će se to, kaže, desiti vrlo skoro.

Ova inicijativa pokreće se nakon što je SO Kosovo Polje nedavno usvojila predlog susedne opštine Gračanica o “razgraničenju”, kojim se predviđa da katastarske zone Preoce i Ugljare pripadnu toj opštini.

Većina odbornika SO Gračanica saglasila se da se Opština Gračanica odrekne 108 hektara zemljišta u korist većinski albanske opštine Kosovo Polje.

Većina odbornika SO Gračanica saglasila se da se Opština Gračanica odrekne 108 hektara zemljišta u korist većinski albanske opštine Kosovo Polje-Foto: A. Nalbantjan

Pripajanjem ovog dela svoje teritorije, Opština Gračanica, ukoliko se usvoji, ostaće bez naselja Marigona i dela poljoprivrednog zemljišta u tom kraju, zatim jednog dela Preoca i Ugljara. Ministarstvo administracije i lokalne samouprave još nije usvojilo predlog dve opštine.

Ugljare je, inače, do procesa decentralizacije i formiranja Opštine Gračanica 2008. godine pripadalo Opštini Kosovo Polje.

U nekada etnički srpskom selu, danas živi 650 meštana srpske nacionalnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Филип

    23. oktobar 2018 | 22:02

    Па то наши њима поклањају..па шта ми да им радимо .После ја да ратујем за њих..

  • Cenzor

    23. oktobar 2018 | 20:32

    Au al' vas je steg'o ovih dana...

  • Dragana

    25. oktobar 2018 | 10:43

    O čemu se ovde radi???!!! Neko debelo nije normalan!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA