Žrtve na Kosovu traže pravdu, ali bojim se da će potrajati: Bramerc objasnio zašto nije podignuta nijedna optužnica protiv pripadnika OVK

- Ne znam kada će se pojaviti prve optužnice, jedino što mogu reći je da u potunosti sarađujemo - izjavio je Serž Bramerc

  • 7

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove Serž Bramerc izjavio je danas da ne zna kada će biti podignute prve optužnice u Specijanom sudu za ratne zločine OVK počinjene na Kosovu.

Blizu mesta gde je NATO bomba ugasila tri nedužna života, Skat je prvi put izgovorio nešto što od Amerikanaca nismo čuli (FOTO) (VIDEO)

- Znam da žrtve na Kosovu traže pravdu, ali bojim se da će potrajati - izjavio je Bramerc za TV Prva, upitan da li ga čudi to što Sud za ratne zločine pripadnika OVK još nije podigao nijednu optužnicu.

Bramerc je dodao da nije portparol Specijanog suda i podsetio da je jedan tužilac već podneo ostavku.

- Tek skoro postavljen je novi, sreo sam se sa njim, počeo je da radi, ali ne znam kada će se pojaviti prve optužnice, jedino što mogu reći je da u potunosti sarađujemo. Nekoliko iskusnih tužilaca prešlo je u taj sud, pružamo im sve informacije. Na njima je kada će doneti prve optužnice - rekao je Bramerc.

Znam da žrtve na Kosovu traže pravdu, ali bojim se da će potrajati-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je ocenio da je teško voditi međunarodnu istragu, pogotovo ako ste fizički u Hagu, a trebalo bi da bude na Kosovu.

- Obezbeđivanje svedoka, njihove zaštite, obezbeđivanje dokaza, sve to iziskuje mnogo vremena - rekao je Bramerc koji se danas razgovarao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o predstojećem izveštaju tužioca za Savet bezbednosti UN, kao i o učinku Tužilaštva Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    23. oktobar 2018 | 22:09

    Pojedini Srbi su zavrsili proces i odrobijali dok se njima jos nisu ni podigle optuznice ,jel' oni stvarno misle da smo mi ludi i ne vidimo sta se radi.

  • Milorad Vujicic

    24. oktobar 2018 | 08:10

    Sramota je suradjivati sa tim sudom.Zasticeni su kriminalci na kosovu a Srbi osudjeni su vecinom heroji koji su pokazalu prkos i zube Natou,i koji su pokazali hrabrost i zaustavili daleko nadmocniju silu.

  • čurak se okrene preko noći

    23. oktobar 2018 | 22:34

    kad bi osetio ne dao mu B deo srpske nesreće na svojoj koži pevao bi drugu pesmu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA