Priština preti Evropskoj uniji: Sve zavisi od ukidanja viza

Ukoliko se to dogodi, jedino objašnjenje bi bila neka vrsta albanofobije u pojedinim evropskim prestonicama, zbog čega bi zaista trebalo da razmotrimo kako da se ponašamo prema EU - rekao je Hodžaj

  • 2

Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj izjavio je da će Priština morati da razmotri odnose sa Evropskom unijom, ukoliko EU ove godine ne donese odluku o ukidanju viza za stanovnike Kosova, piše danas Zeri.

Prema rečima Hodžaja, Kosovo je ispunilo svih 95 uslova koje je EU postavila, pa Brisel nema razloga da ne okonča taj proces.

Enver Hodžaj - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Hodžaj je izjavio da će EU, ako ne donese do kraja godine odluku o viznoj liberalizaciji, postati institucija koja ne uliva poverenje.

- Ukoliko se to dogodi, jedino objašnjenje bi bila neka vrsta albanofobije u pojedinim evropskim prestonicama, zbog čega bi zaista trebalo da razmotrimo kako da se ponašamo prema EU - rekao je Hodžaj.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koala

    25. oktobar 2018 | 12:59

    Već poznate metode koje su koristili i u bivšoj državi; patetika, traže samilost, kuknjava, a kada dobiju šta traže, nastaje muža i krađa.Evropo, primi ih, neguj, i spasi nas te pošasti od nacije.

  • Petar

    27. oktobar 2018 | 21:16

    Dogodine u Prizrenu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA