Ðilas odbio da odgovara na pitanja Informera i Pinka: Savezu za Srbiju pristupilo 10 organizacija

Konferenciju za medije obeležio je verbalni duel Đilasa i Vučićevića

  • 7

Savez za Srbiju predstavio je danas deset organizacija koje su mu pristupile, ali je konferenciju za štampu obeležilo to što su novinari dnevnog lista Informer i televizije Pink pokušali od osnivača Saveza Dragana Ðilasa da dobiju odgovore na pitanja koja se tiču njegovih krivičnih tužbi protiv vlasnika tog lista i oduzimanja nacionalne frekvencije Pinku, te novca koji je Vuku Jeremiću uplaćen iz inostranstva, a Ðilas odbio da odgovara, uz tvrdnju da to ''nisu mediji, već kuće mržnje''''.

U delu konferencije predviđenom za novinarska pitanja, glavni i odgovorni urednik Informera Dragan Vučićević pitao je zašto Ðilas misli da Vučićević treba da ide u zatvor, na šta jeÐilas rekao da odgovara samo na pitanja novinara.

- Vi znate da ja smatram i Informer i Pink kućama mržnje, a ne medijskim kućama - rekao je Ðilas.

Vučićević je upitao na osnovu čega tako misli i kako bi bilo kada bi neko od Ðilasovih političkih protivnika tražio da glavni urednik Danasa, Draža Petrović, bude uhapšen, na šta je lider SZS-a odgovorio:

- Ja sam vrlo srećan što ste vi ušli u prostorije Saveza sa Srbiju i mi smo vas dočekali dobrodošlicom, a odgovorio sam vam na najbolji način kako sam mogao. Dozvolite novinarima da postave pitanja - istrajavao je Ðilas.

Đilas na konferenciji za novinare - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vičićević je uzvratio da ga Ðilas time vređa, jer jako dobro zna da je on novinar, kao i da ne treba da drži konferencije za medije, ako ne želi da odgovara na novinarska pitanja.

Urednik Informera insistirao je da Ðilas odgovori zašto želi da vrati verbalni delikt i da se ide u zatvor za ono što piše i govori u medijima, a na to pitanje nadovezala se novinarka Pinka upitavši Ðilasa zašto traži zatvaranje te televizije.

Ðilas je ponovio da Pink ne smatra medijem i dodao da je ta televizija dobila od države sedam miliona evra, da bi, kako je rekao, iznosila laži o opoziciji.

- Pink je kuća koja nikada nije objavila pravosudnu presudu da je lagala o meni. Pink je kuća mržnje koja je objavila poternicu i na određeni medijski način učestvovala u ubistvu Olivera Ivanovića - rekao je Ðilas.

Reagujući na Ðilasove navode, Vučićević je primetio iza Ðilasa stoje ljudi koji pozivaju na silovanje premijerke Ane Brnabić i vešanje političkih protivnika.

Vučićević je pitao Ðilasa i da li ima dokaze za tvrdnje da su Pink i Informer kuće mržnje i da dobijaju novac od države.

- Ja imam dokaz da Vuk Jeremić dobija 7,9 miliona evra od ne zna se koga. Znate li da je Vuk Jeremić od fantomske firme iz Mongolije dobio 300.000 evra da savetuje nekog u toj zemlji? O čemu se radi, koga to gospoda iz Narodne stranke savetuju u Mongoliji - pitao je Vučićević, a Ðilas je nakon tog pitanja prekinuo konferenciju za novinare.

Inače, novi članovi SZS od danas su Pokret za porodicu, Pirotska nova snaga, Protiv dikature, Pokret veterana Srbije, Udruženje građana ''Mladi Mladenovac'', Pokret za naš grad iz Kragujevca, Udruženje građana ''Izbor postoji'' iz Bora, Udruženje građana ''Socijalistički pokret Srbije'' iz Obrenovca, Udruženje građana ''Glasno za omladinu'' iz Bora i Udruženje građana ''Pokret za bezbednu Srbiju".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alma

    1. novembar 2018 | 14:47

    Zato što se plaši istine ništa manje od toga.

  • zoran

    1. novembar 2018 | 14:52

    Koje su ovo stranke i udruženja. Što bi se narodski reklo. SVE MOJ DO MOJEGA.

  • mane

    1. novembar 2018 | 14:34

    Strašno. Valjda bi trebalo da su svi novinari u ravnopravnom položaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA