≫ 

Prvi čovek Kfora stigao u Beograd: Kuoči na sastanku sa načelnikom Generalštaba o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu

Prvi zvanični susret dvojice generala, od kako je u septembru ove godine general Mojsilović postavljen na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije, održan je u kasarni "Topčider" u Beogradu

  • 6

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović sastao se danas u Beogradu sa komandantom KFOR-a general-majorom Salvatoreom Kuočijem.

Prvi zvanični susret dvojice generala, od kako je u septembru ove godine general Mojsilović postavljen na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije, održan je u kasarni "Topčider" u Beogradu.

Generali Mojsilović i Kuoči razgovarali su o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i o realizaciji zajedničkih aktivnosti Vojske Srbije i KFOR-a.

Izražavajući zabrinutost zbog nedavnih događaja, general Mojsilović je posebno istakao da jednostrani i netransparentni postupci usložnjavaju situaciju na terenu, te da je poštovanje svih sporazuma koji su na snazi i obaveza koje proističu iz njih suštinski važno za stanje bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

Izražavajući zabrinutost zbog nedavnih događaja, general Mojsilović je posebno istakao da jednostrani i netransparentni postupci usložnjavaju situaciju na terenu-Foto: mod.gov.rs

On je istakao da je obostrani interes Vojske Srbije i KFOR-a očuvanje bezbednosti u zonama odgovornosti sa obe strane administrativne linije, i da je KFOR kao međunarodni činilac najodgovorniji za sigurnost svih građana u ovoj pokrajini, a posebno nealbanskog stanovništva.

Reč je o sastanku na visokom nivou Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma, koju čine komisija komande KFOR-a i komisija predstavnika snaga bezbednosti Republike Srbije. Sastanci  Zajedničke komisije redovno se održavaju na različitim nivoima od 1999. godine, radi sprovođenja Vojnotehničkog sporazuma.

Kako izgleda kada KFOR izvodi vežbe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • coveculjak

    1. novembar 2018 | 16:17

    Sada ga provedite malo da upozna nase mogucnosti i naoruzanje kako bi znako u kom pravcu da nstavi sa obukom siptaraske vojske.

  • Драган

    1. novembar 2018 | 17:11

    Косово и Метохија су окупирани и КФОР је задужен да одржава ред и могући сваком да нормално живи на окупираној територији.Они никад нису показали да су устању да изврше своју дужност.Толико невиних људи је убијено (чак и деце )толико насиља је извршено над неалбанцима , толико цркава , манастира ,приватних кућа је уништено , од избачених 250000 Срба се вратило само 10% , и они су под тортуром ,КФОР није успео да пронађе кривце и нико није одговарао .Какво поврење се може имати у такву организацију ?Српске власт губе време причајући са албанцима који су ратни криминалци и немогу ништа да одлуче .Одлуке доносе окупатори и једино са њима треба преговарати .

  • sasa

    1. novembar 2018 | 18:26

    Nato poslusnici se sastali,sta reci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA