≫ 

Bili smo pravi paradajz turisti: Vučić otkrio gde je porodično letovao u Hrvatskoj (VIDEO)

Sećam se, moj otac je radio u boljim firmama - Turistički savetz Jugoslavije, Narodnoj banci Jugoslavije - velika plata u to vreme bila. Ali, kada smo uzeli prvo "ladu", pa "128", mi smo bili srećni - kazao je predsednik Srbije

  • 11

Trpali smo sendviče, kao pravi paradajz turisti i putovali ceo dan do mora, bez obzira da li je to bio Umag ili Promina kod Makarske, evocirao je uspomene iz detinjstva predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u emisiji "Tada i sada", autora Gorana Milića na Al Džazira Balkans. On je u intervjuu govorio o mentalitetu, o nostalgiji za prošlim vremenima i današnjici u Srbiji.

Na pitanje novinara da prokomentariše podeljeno mišljenje u Srbiji oko životu u komunizmu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da misli da svima nama na Balkanu, ne samo u Srbiji nije lako ugoditi.

- Kroz srpsku istoriju ne postoji nijedan period kojim su Srbi bili zadovoljni. Od vremena Karađorđa, Miloša, preko Milana i Aleksandra, do kralja Petra, Aleksandra, Tita, i svih posle njih. Srbi nikada nisu bili zadovoljni. Srbi postanu zadovoljni, tek kada prođe 30 godina i kada se sa nostalgijom sećaju svoje mladosti, nego što su objektivni kriterijumi - naglasio je Vučić.

Vučić u emisiji "Tada i sada" - Printskrin: Al Jazeera Balkans

Ističe da je danas bolji standard nego pre 40 godina.

- Svet je napredovao i sve stvari su drugačije - izjavio je predsednik Srbije i podvukao da danas ljudi žive bolje.

- Sećam se, moj otac je radio u boljim firmama - Turistički savetz Jugoslavije, Narodnoj banci Jugoslavije - velika plata u to vreme bila. Ali, kada smo uzeli prvo "ladu", pa "128", mi smo bili srećni. Po ceo dan smo putovali do mora, bez obzira da li je to bio Umag ili Promina kod Makarske. I sada natrpate, kao pravi parajadz turista sve sendviče u posebne kofe, ali biste bili srećni i zadovoljni. Danas, ukoliko izgubite pola sata više i ako ne putujete u duplo skupljem, bržem i većem automobilu, bili biste nezadovoljni, psovali sve na svetu i svi drugi bi bili krivi zbog svega što se desilo - rekao je Vučić i podsetio koliko se promenio život, te da nismo imali ni pejdžere, mobilne telefone i da je svetska ekonomija napredovala.

Goran Milić i Aleksandar Vučić - Printskrin: Al Jazeera Balkans

- Da li je taj napredak doneo i nove moralne norme, da li smo mi postali bolji, to je diskutabilno - kazao je Vučić u emisiji "Tada i sada", televizija Al Džazira Balkans, u kojoj je još govorio o mentalitetu, nostalgiji za prošlim vremenima i današnjici u Srbiji.

(Telegraf.rs/Al Džazira)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hana

    2. novembar 2018 | 14:37

    Nema ništa loše u tome da budemo "paradajz turisti"! To uvek ostane u lepom sećanju!

  • Bilja

    2. novembar 2018 | 14:52

    Sve su to lepa secanja!

  • star

    2. novembar 2018 | 14:56

    Narodima na prostorima bivše Juge je teško ugoditi, naviklo se na lagodan život a sad kad je svuda zagustilo, svima je kriv državni vrh, a danas je bolji standard nego pre malte ne pola veka, ali to narod neće nikako priznati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA