Vila na Dedinju, službeni automobil, kancelarija, obezbeđenje: Koliko Tomislav Nikolić košta građane Srbije?

U te troškove spada redovno održavanje objekta, spolja i iznutra, generalno čišćenje kompletne zgrade dva puta godišnje, komunalni troškovi, kao što su voda, struja i telefon, kao i grejanje na lož-ulje - rekli su u Vladi

  • 32

Dok su rezultati Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislava Nikolića potpuno nevidljivi, njegova imovina i povlastice koje uživa sve su veće, iako se već skoro dve godine ne nalazi na čelu države.

Naime, podaci Agencije za borbu protiv korupcije pokazuju da su ukupna primanja bivšeg predsednika Srbije 97.848 dinara i uključuju penziju u iznosu od 70 odsto predsedničke plate i apanažu na tu funkciju, dok su u njegovoj imovinskoj karti prisutne tri njive, pašnjak, voćnjak, vinograd, poljoprivredni objekat, "mercedes benz C320", ali se kuća u Bajčetini i stan od 200 m2 na Novom Beogradu ne pominju.

Kada se na sve navedeno doda podatak da je Nikoliću Vlada Srbije dodelila na korišćenje vilu od 800 m2 u Užičkoj 23 - čiji mesečni troškovi održavanja dostižu 400.000 dinara, odnosno 3.400 evra, te da će ih pokrivati država (čitaj: poreski obveznici), osataje gorak ukus u ustima svim građanima koji rade za prosečne plate u Srbiji.

Printskrin: Službeni glasnik RS

- U te troškove spada redovno održavanje objekta, spolja i iznutra, generalno čišćenje kompletne zgrade dva puta godišnje, komunalni troškovi, kao što su voda, struja i telefon, kao i grejanje na lož-ulje - rekli su u Vladi uz obrazloženje da će predsednička rezidencija biti na raspolaganju za reprezentativne namene Nikolićevog Nacionalnog saveta.

Ovde se ne povlači crta u računici Nikolićevog bogatstva i bezobzirnosti, jer treba napomenuti i troškove obezbeđenja, posluge, iznajmljivanja kancelarije za potrebe Saveta, službenog automobila itd.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Međutim, u ovaj izveštaj Agencije nisu ušle dve bespravno podignute vikendice na novobeogradskoj obali Save, kao i redovne donacije Fondacije Dragice Nikolić koja je samo prošle godine dobila 157 miliona dinara.

Fondacija supruge bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića na ime poslovnih prihoda 2017. godine dobila je čak 21,3 miliona dinara više u odnosu na 2016, kada su prihodovali 135,8 miliona dinara. Na sajtu Agencije za privredne registre imena donatora i dalje nisu poznata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    8. novembar 2018 | 14:06

    A drzava nije mogla da otpise dug za struju 20.000 din ocu cetvoro dece nego se jadan ubi...svi bedno zivimo a ovi ni stida ni srama...

  • Ika

    8. novembar 2018 | 14:08

    Stedi se na sirotinji, na nasim platama i penzijama a oni se luksuziraju do maksimuma I trose drzavne pare na svakakve gluposti.

  • Bora

    8. novembar 2018 | 13:28

    Ko u ime poreskih obveznika tako galantno troši ozbiljan novac na najvećeg ljubitelja funkcija koga je Srbija izrodila?Čime je je on to zaslužio? Šta on to radi i čime je to merljivo,sem njegovom patološkom ljubavlju prena privilegijana?Koliko škola u Srbiji bi se obnovilo novcem poreskih obveznika koji se tom čoveku do sada dao i koji će se dati?Ima li razuma u ovoj zemlji,koja ima nebrojeno problema koji bi se njime rešavali?Niko do sada nije ovoj izmučenoj zemlji manje dao,a više uzeo i uzima!Dokle?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA