Crkva ne sme da određuje "crvene linije" u pregovorima Beograda i Prištine: Čeda Jovanović udario na SPC

- Nama treba mir. I nama i Albancima na Kosovu. Ne trebaju nam sveštenici koji blagosiljaju neke nove paravojne jedinice, jer je jasno da je alternativa kompromisu sa Albancima novi rat - kazao je Jovanović

  • 28

Odluke Sinoda Srpske pravoslavne crkve ne smeju ni na koji način da utiču na razgovore između Beograda i Prištine, niti se sme dozvoliti da crkva određuje nekakve "crvene linije" u pregovorima, smatra predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

- Ako je crkva već odlučila da se zamrzne u prostoru i vremenu, nema prava da tako nešto traži i od građana u ovoj zemlji, niti više imamo vremena da gubimo u besmislenom sukobu sa kosovskim Albancima, koji je razorio ovu zemlju - naveo je Jovanović u saopštenju.

On je istakao da je jasno da oni koji vode Srbiju moraju da se odrede prema stavovima zagovornika "velikosrpskih ideja", koje pored pitanja Kosova pokazuju i kada govore o BiH i Crnoj Gori.

- Nama treba mir. I nama i Albancima na Kosovu. Ne trebaju nam sveštenici koji blagosiljaju neke nove paravojne jedinice, jer je jasno da je alternativa kompromisu sa Albancima novi rat - kazao je Jovanović i dodao da svet, danas nestabilniji nego devedesetih, ovog puta neće biti zainteresovan da se bavi "našim glupostima".

Ako je SPC odlučila da ni na koji način ne pomaže u rešenju problema, bar neka jednom zaćuti i neka pogleda koliko ljudi svakog dana ide iz Srbije, jer niko više ne namerava da živi u zemlji u kojoj se sanja neka "nebeska pravda dok se žrtvuje sve ostalo", naveo je Jovanović i dodao da je takva crkva postala mesto odakle se šalju najretrogradnije poruke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    8. novembar 2018 | 13:26

    Stav SPC treba da se poštuje, ali je država ta koja na čelu sa predsednikom Vučićem pregovara u ime svih nas i ne sumnjam da će predsednik Vučić izboriti najbolje i najviše što može.

  • S. Mark

    8. novembar 2018 | 12:52

    Sa stanovišta vladika je najbolje da se ništa ne menja. Ali sa stanovišta običnih građana i njihove dece, vremena smo i previše izgubili! Ovaj problem ne smemo ostaviti sledećim generacijama nerešen.

  • Sanja

    8. novembar 2018 | 12:49

    Crkva mora da zna šta sme a šta se ne sme. Politika i crkva nikada nisu išli zajedno, znamo kroz istoriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA