≫ 

Najnovije istraživanje "Faktor plusa": Da su izbori danas, SNS bi osvojio 53,6 odsto glasova, a još dve liste bi prešle cenzus

Izlaznost trenutno ne bi bila velika jer bi izašlo samo 42 odsto birača, dok je 37 odsto građana odgovorilo da ne bi izašlo na izbore u nedelju

  • 33

Kada bi se izbori održavali u nedelju, SNS bi imala natpolovičnu većinu i osvojila 53,6 odsto glasova, pokazuje istraživanje "Faktora plus", piše "Blic".

Blagi skok u odnosu na prethodni mesec, dodaje se, beleži i Savez za Srbiju (SZS) koji bi imao 13,1 procenat podrške birača, dok bi samo još socijalisti prešli cenzus sa 9,5 odsto glasova.

Na ivici cenzusa je Srpska radikalna stranka sa 4,7, Pokret slobodnih građana imao bi 3,5 odsto, Partija ujedinjenih penzionera 3,4, a Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića 2,7 odsto glasova.

Isto istraživanje pokazuje da SNP Nenada Popovića i DSS uživaju podršku od dva odsto, SDS Borisa Tadića 1,2 procenata, a 4,3 odsto ispitanika glasalo bi za neku drugu opciju.

Vladimir Pejić, direktor agencije "Faktor plus", kaže za "Blic" da se situacija stabilizovala, da je došlo do polarizacije političke scene, ali da polovi nisu ujednačeni.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- SZS se stabilizovao na drugom mestu, ima dobar rejting, ali nedovoljno da ugrozi Srpsku naprednu stranku. Naprednjaci stabilno brane prvu poziciju, u tome im pomaže ustrojenost i disciplina koju gaje i to pokazuje zašto im je svaka opština važna - ističe Pejić.

Socijalisti su, dodaje, stabilni na trećem mestu, a opozicija dosta heterogena.

Izlaznost trenutno ne bi bila velika jer bi izašlo samo 42 odsto birača, dok je 37 odsto građana odgovorilo da ne bi izašlo na izbore u nedelju.

VIDEO: Šta se krije iza učestalih poseta istaknutih naprednjaka lokalnim odborima?

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    9. novembar 2018 | 10:34

    SNS je najaca i najbolja partija u Srbiji zato i imaju ogromnu podrsku jer su nesto promenili i sro ljudi rade za gradjane.

  • BluMarine

    9. novembar 2018 | 10:15

    Ništa novo, narod je jasno uvideo ko učestvuje u teškoj borbi za njegovu budućnost.

  • Marija Rakić

    9. novembar 2018 | 10:36

    Građani cene trud SNS koji je rezultirao stabilizacijom Srbije i ukoliko bude izbora SNS će ponovo dobiti poverenje građana više nego ikada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA